Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > 2008 Heinäkuu  

Arkisto heinäkuulta 2008

WordPress: Sivujen otsikot ojennukseen

perjantai 25. heinäkuuta 2008

Sivujen otsikot (<title>) ovat WordPressissä oletuksena eri tyyppisille sivuille muotoa:

Kotisivu: Blogin nimi
Arkistosivut: Blogin nimi » Arkiston nimi/Aihe/Avainsana
Yksittäiset merkinnät: Blogin nimi » Arkisto » Merkinnän otsikko

Miksi ihmeessä merkintöjen otsikoissa on sana Arkisto (Blog Archive)? Ilmeisesti tässä haetaan polkumaista rakennetta »-merkkien kanssa, mutta se ei mielestäni toimi dokumentin otsikossa. Tärkein/yksilöivä asia tulisi olla otsikon alussa, jotta otsikko on helppo erottaa selaimen sivujen korvakkeista tai käyttöjärjestelmän tehtäväpalkista. WordPressin oletusotsikot voivat lisäksi tuottaa ongelmia hakukoneiden kanssa.

Oma tavoitteeni:
Kotisivu: Blogin nimi (ei siis muutosta)
Arkistosivut: Arkisto: Arkiston nimi/Aihe/Avainsana – Blogin nimi
Yksittäiset merkinnät: Merkinnän otsikko – Blogin nimi

Teeman tiedostoja aiemmin selatessani ja muokatessani olin pannut merkille, että otsikko määritellään teeman header.php-tiedostossa. Google löysi valmiitkin ohjeet räätälöintiin MeganMcDermott.com:n sivulta Fixing my Wordpress Title Tags. Pienellä soveltamisella sain hänen esittämästään ratkaisusta muokattua haluamani loppu­tuloksen.

Valitse ohjausnäkymässä Ulkoasu, sieltä Teemojen muokkaus ja tiedosto header.php. Etsi koodi, joka alkaa <title> ja päättyy </title>, esim.

<title><?php bloginfo('name'); ?> <?php if ( is_single() ) { ?> &raquo; Blog Archive <?php } ?> <?php wp_title(); ?></title>

Tässä blogissa edellä oleva kohta on header.php:ssa muutettu seuraavanlaiseksi:

<title>
<?php if ( is_home() ) { ?><?php bloginfo('name'); ?>
<?php } elseif ( is_archive() ) { ?>Arkisto: <?php wp_title($sep = ''); ?> - <?php bloginfo('name'); ?>
<?php } else { ?><?php wp_title($sep = ''); ?> - <?php bloginfo('name'); ?>
<?php } ?>
</title>

Päivitä tiedosto (Update File) -painike tallentaa tehdyn muutoksen. Kuvaamani muutos onnistuu sellaisenaan ainakin WordPressin versioissa 2.5 ja 2.6, mutta luultavasti myös vanhemmissa versiossa.

Koodausvapaa vaihtoehto saman lopputuloksen saavuttamiseksi on käyttää jotain pluginia, esimerkiksi HeadSpace 2 tai SEO Title tag.

Sadonkorjuu

maanantai 21. heinäkuuta 2008

Eilen sunnuntaina, viikko ensimmäisten homeiden löytämisestä, kaadoin C99-vesiviljelykasvin. Melkein koko päivä siinä sitten menikin epäilyttävimpiä osia pienemmiksi pilkkoessa, kädet hartsista tahmeina. Sadonkorjuun ajoitus oli uskoakseni täydellinen: kukan sisään jääneitä homehtumisen aloittaneita pikkulehtiä ja kukinnon ”karvoja” löytyi monestakin kohden, mutta homehtunutta kukkaa kovin vähän. Viikon päästä olisi tilanne varmasti ollut jo paljon huonompi, homeista kukkaa enemmän ja perkaus työläämpää. Epäilyttävien osien kukka on leikelty pienemmiksi palasiksi paperipusseihin kuivumaan, muu kasvi roikkuu pyykkinarulla kuivumassa isompina oksina.

Kuva: Homeet perattu

Homeista kukkaa tuli koko kasvista yhteen­laskettuna vain noin neljä kertaa oheisessa (jo aiemmin lähet­tä­mäs­säni) kuvassa näkyvä määrä. Ei siis montaa grammaa – pahaa kolausta ei lääkevarastoni homeen takia joutunut (tällä kertaa) kokemaan.

Aikaisemmat merkinnät aiheen tiimoilta:

Tämä homejännitysnäytelmä päättyi onneksi lopulta suhteellisen hyvin. Kiitokset mukana jännittäneille :)

Kannabiskaakao

lauantai 19. heinäkuuta 2008

Olen aikaisemmin maininnut nauttivani syömäni kannabiksen pääosin kaakaon muodossa. Aloitin näiden kaakaoiden keittämisen tänä keväänä ja resepti on hioutunut kokemusten myötä itselleni hyväksi ja toimivaksi. Ns. kannabisteetä en ole kokeillut vielä keittää. Kaakaossa on ainakin se hyvä puoli, että kaiken kukkamateriaalin voi juoda/syödä kaakaon seasta ilman ällötystä. Luulisin, että teestä kasvimateriaali täytyy siivilöidä pois, jolloin vaikuttavia aineita voi jäädä hyödyntämättä. Kuvaamani kukkakaakao on myös suhteellisen nopea valmistaa, koska aikaa vieviä haudutteluja ei tarvita.

Tällaisen kaakaon keitän siis itse kolme kertaa päivässä: heti heräämisen jälkeen tavallisesti kello 6:n jälkeen, iltapäivällä ja illalla tavallisesti ennen kello 22.

Kannabiskaakaon aineksia

Kannabiskaakaon aineksia

Tarvittavat aineet

  • 1–2 rkl kookosrasvaa tai rypsiöljyä
  • 1,3–2 grammaa ”grindattua” kuivaa kannabiksen kukintoa
  • 1–2 tl kaakaojauhetta
  • 1–2 dl soijamaitoa
  • makeutus mieltymyksen mukaan, esim. makeutusaine, sokeri tai hunaja

Valmistus

Lämmitä kattilassa 1–2 rkl kookosrasvaa tai esim. rypsiöljyä noin 100–150 °C lämpöön ja käännä levy pois päältä. Lisää lämpimään rasvaan/öljyyn grinderillä (kuvassa oranssinen Volcanon mukana tullut grinderi) mahdollisimman hienoksi jauhettu kukka. Kukka sihisee hieman lämpimässä öljyssä, kun kukassa ollut jäännös­kosteus haihtuu yli 100 °C lämmössä. Kannabinoidit rupeavat höyrystymään noin 170 asteessa, joten liian kuumaa öljy ei saa olla.

Jos kukka höyryää voimakkaasti tai jopa savuaa tai ruskettuu, oli öljy liian kuumaa. Voit yrittää pelastaa kukan vaikuttavia aineita kuumuudelta kaatamalla nopeasti sekaan valmiiksi mittaamasi maidon, mikä jäähdyttää kukka-öljyseoksen nopeasti 100 asteeseen tai alle. Tämän pelastusoperaation jälkeen lisää kaakaojauhe ja makeutus.

Mikäli öljy ei ollut liian kuumaa, sekoittele kukka-öljyseosta minuutti pari, ja lisää sekaan kaakaojauhe ja sekoittele koko hommasta kauniin ruskea kaakao-kukka-öljyseos. Esilämmitä tällä välin soija­maitoa mikroaaltouunissa minuutin verran.

Öljy ja kukka Kaakao lisätty

Kattilassa lämmitetty kookosrasva ja kukkarouhe, toisessa kuvassa mukaan lisätty kaakaojauhe

Käännä levy takaisin päälle ja lisää esilämmitetty maito. Sekoita pohjaan­palamisen välttämiseksi, kunnes kaakao kiehahtaa.

Maito lisätty kaakaoon

Maito lisätty kaakaoon

Käännä levy pois päältä ja kaada kaakao (tarpeeksi isoon) mukiin. Huuhtele kattilasta sinne mahdollisesti jäävät kukkamurut ja rasva vesi­tilkalla (enintään puoli desiä, ettei kaakao vesity) ja kaada tämä ”huuhteluvesi” mukiin kaakaon sekaan.

Makeutus, maustaminen ja nauttiminen

Makeuta kaakao oman makusi mukaan. Itse käytän makeutukseen pääosin makeutusainetta, koska vältän ylimääräisiä hiilihydraatteja ruokavaliossani. Sokeri ja esimerkiksi hunaja käyvät makeutukseen myös hyvin.

Vinkki: Kokeile maustaa kaakao ripauksella chilijauhetta.

Nauti kaakao kukkamuruineen. Myös mukin reunoille jäävät murut ja rasvat kannattaa kaapia ja syödä tarkkaan. Bon Appétit :)

WordPress 2.6: Revisioiden tallennus pois päältä

perjantai 18. heinäkuuta 2008

Kirjoitettuani vain pari merkintää sen jälkeen, kun olin päivittänyt WordPressin versioon 2.6, huomasin merkintöjen id-numeroiden kasvaneen huomattavasti. Pieni vilkaisu tietokantaan olikin melkoinen hämmästys, sillä tietueita merkintöjen taulussa oli useita kymmeniä.

Asiaa tarkemmin tutkittuani selvisi syy: WP 2.6:n uusi ominaisuus, jossa jokaisesta muokkausvaiheenkin tallennusversiosta jätetään tietokantaan kopio eli revisio, wikin tapaan. Tässä yhden käyttäjän blogissa ominaisuus on turha ja vie turhaan tieto­kanta­tilaa.

Ominaisuuden saa pois päältä lisäämällä wp-config.php-tiedostoon rivin:

define('WP_POST_REVISIONS', false);

Myös automaattitallennuksen yhteydessä tallennetaan postista revisio, vaikka edellinen asetus olisikin asetettu arvoon ”false”. Vähentääksesi näitä yksittäisiä automaattitallennusrevisioita, voit nostaa automaattitallennuksen intervallia ylöspäin oletusarvosta 60 sekuntia lisäämällä wp-config.php-tiedostoon rivi:

define('AUTOSAVE_INTERVAL', 3600); // sekunteina. 3600=1 tunti

Jo mahdollisesti luodut revisiot saa siivottua tietokannasta esim. phpMyAdmin-ohjelmalla seuraavalla sql-lauseella:

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = 'revision';

Näihin muokkauksiin tarvitut tiedot löytyivät WordPressin foorumilta, ja myös kätevästi koottuna Lester Chanin blogi­merkinnästä How To Turn Off Post Revision In WordPress 2.6.

Lisää hometta

torstai 17. heinäkuuta 2008

Aikaisemmin mainitsemani, kukituksessa oleva C99 on ollut minulla muutama päivä aikaisemmin löytyneiden homeiden vuoksi erityis­tarkkailussa. Eilen kasveja hoitaessani löysin valitettavasti yhdestä latvasta lisää hometta. Leikkasin latvan irti, jottei home leviä, ja näppäsin kuvan blogia varten. Tulitikku­rasia on kuvassa mukana mitta­suhteita antamassa.

Hometta kukassa

Hometta kukassa

Palasiksi leikkelyn ja huolellisen perkauksen jälkeen lopputulos oli seuraavan kuvan mukainen, kuvassa oikealla käyttökelpoiset, home­vapaat kukan osat:

Homeet perattu

Homeet perattu

Olen aloittanut kasville jo ns. vesihuuhtelun (jossa ravinneliuoksen sijaan kasville annetaan pelkkää vettä), ja jos lähipäivinä löytyy lisää hometta, täytynee koko kasvin etuajassa kaatoa harkita. Alun perin olin arvioinut kaatavani kasvin heinäkuun lopussa, eli vajaan parin viikon päästä. Onneksi kasvi alkaa olla jo melko valmiin näköinen. Homeen ja mahdollisen aikaistetun kaadon vuoksi syntyvien satotappioiden toivon jäävän alle 20 prosentin.

Tämän aamun kaakao, jota parhaillaan hörpiskelen tätä merkintää kirjoittaessani, on muuten tehty (aikaisemmin kasvatetusta) C99-kukasta.

WordPress: Lainausmerkit suomen kielen mukaisiksi ja miinukset miinuksina

keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Tässä merkinnässä kuvatut mukautukset toimivat ainakin WordPressin versioissa 2.5(.1) ja 2.6, muita versioita en ole testannut. Mukautukset voi tehdä blogiinsa vain, jos omaa pääsyn ja oikeudet WordPress-asennuksen tiedostoihin palvelinkoneella, jolla blogi sijaitsee.

Lainausmerkit väärin vinksallaan

WordPress korvaa automaattisesti merkintöihin ja kommentteihin kirjoitetut suorat lainausmerkit kaarevilla siten, että aloitusmerkki ja lopetusmerkki ovat ”erikätisiä” seuraavasti: “ ja ”. Suomen kielen normaalit lainausmerkit kuitenkin ovat kaarevat kokolainausmerkit siten, että aloitus- ja lopetusmerkki ovat samanlaiset, joten tämä epäkohta piti tietysti korjata. :)

Muokkaus tehdään tiedostoon [wordpressin hakemisto]/wp-includes/formatting.php. Etsi tiedostosta rivi:

$dynamic_replacements = array('&#8217;$1','$1&#8216;', '$1&#8243;', '$1&#8242;', '$1&#8217;$2', '$1&#8220;$2', '&#8221;$1', '&#8217;$1', '$1&#215;$2');

ja korvaa se rivillä:

$dynamic_replacements = array('&#8217;$1','$1&#8217;', '$1&#8243;', '$1&#8242;', '$1&#8217;$2', '$1&#8221;$2', '&#8221;$1', '&#8217;$1', '$1&#215;$2');

(lainausmerkeistä suomen kielessä: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/suomi/lain.html)

Kaksi miinusta muuttuu ajatusviivaksi?

Myös tällainen ominaisuus löytyy WordPressistä, eli merkintöihin ja kommentteihin kirjoitetut peräkkäiset kaksi miinusta muuttuvat ajatus­viivaksi (–) tai pitkäksi yhdys­viivaksi (—). Tämä voi aiheuttaa sekaannuksia, jos blogissa käsitellään esimerkiksi ohjelma­koodia, jossa esiintyy näitä miinus­merkkejä. Jos haluat tästä ominaisuudesta eroon, etsi samasta formatting.php-tiedostosta rivit:

$static_characters = array_merge(array('---', ' -- ', '--', 'xn&#8211;', '...', '``', '\'s', '\'\'', ' (tm)'), $cockney);
$static_replacements = array_merge(array('&#8212;', ' &#8212; ', '&#8211;', 'xn--', '&#8230;', '&#8220;', '&#8217;s', '&#8221;', ' &#8482;'), $cockneyreplace);

ja korvaa ne seuraavasti (taulukoista toinen ja kolmas alkio kommentteihin):

$static_characters = array_merge(array('---', /*' -- ', '--',*/ 'xn&#8211;', '...', '``', '\'s', '\'\'', ' (tm)'), $cockney);
$static_replacements = array_merge(array('&#8212;', /*' &#8212; ', '&#8211;',*/ 'xn--', '&#8230;', '&#8220;', '&#8217;s', '&#8221;', ' &#8482;'), $cockneyreplace);

Jos haluat estää kolmen miinusmerkin muuttumisen pitkäksi yhdysviivaksi (—), kommentoi myös ensimmäinen alkio, seuraavasti:

$static_characters = array_merge(array(/*'---', ' -- ', '--',*/ 'xn&#8211;', '...', '``', '\'s', '\'\'', ' (tm)'), $cockney);
$static_replacements = array_merge(array(/*'&#8212;', ' &#8212; ', '&#8211;',*/ 'xn--', '&#8230;', '&#8220;', '&#8217;s', '&#8221;', ' &#8482;'), $cockneyreplace);

(vaakaviivamerkeistä suomen kielessä: http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/suomi/viivat.html)

Ei tullut takkia, tuli liivit – blogin räätälöintiä

keskiviikko 16. heinäkuuta 2008

Tämä blogi on toteutettu WordPress-ohjelmistoa käyttäen. Olen tehnyt ohjelmistoon, lisäosiin ja ulkoasuun (teemaan) tiettyjä mukautuksia, joista voi olla hyötyä muillekin WordPressin käyttäjille.
Lue koko merkintä »

Hometta kukissa, lääkkeet uhattuna

sunnuntai 13. heinäkuuta 2008

Keväällä siirryttyäni pääosin oraaliseen ja sitä kautta suurempaan annostukseen kävi selväksi, että entiset satomäärät eivät enää riitä. Olen aiemmin kasvatellut kannabikseni mullassa, mutta nyt rupesin vesi­viljelemään. Ensimmäinen vesiviljelykasvini ns. ämpäri­bubblerissa (rakennettu 10 litran kannellisesta ämpäristä, akvaarion ilmapumpusta ja pätkästä ilmaletkua) on jo ohittanut yhteensä noin kaksi kuukautta kestävän kukinnan puolen välin, ja hyvältä on näyttänyt. Tähän päivään asti.

Tänään, 13. päivän kunniaksi ja ehkäpä kostean kesän ansiosta, löysin jo mukavan kokoiseksi kasvaneesta C99-naaras­­kasvista hometta . Leikkasin homeiset haarat pois, mutta nyt on jännityksen paikka, ilmaantuuko loppu­kukituksen aikana hometta lisää. Jos home syökin yllättäen suuren osan sadostani, joudun vähentämään syömällä nauttimaani määrää.

Ja oikea vastaus on… Kanada?

Helpompaahan olisi, jos voisin hakea kukkani apteekista tai edes kasvattaa lääkkeeni laillisesti tarvitsematta piilotella kasvatuksia pienissä komeroissa homeelle alttiina. Esimerkiksi Kanadassa olisi mahdollista saada lupa oman lääke­­kannabiksensa kasvattamiseen, jos sairastaa MS-tautia. Olen varma, että Kanadaa sitovat samat kansainväliset mm. huumaus­­aineisiin liittyvät YK:n sopimukset kuin Suomea.

Kasvatuslupa haetaan Kanadassa käytännössä täyttämällä lääkärin kanssa muutama lomake. Luvan saaminen varmasti kestää pitkien jonojen vuoksi, mutta mahdollisuus on olemassa.

Suomessa tällainen ei jostain syystä ole edes periaatteessa mahdollista. Parahin sairauteni, voisitko siis odottaa Suomen lakien järkiintymistä?

Neuropaattinen kipu ja kannabis

maanantai 7. heinäkuuta 2008

Neuropaattinen kipu eli hermovauriokipu on vaikeahoitoinen kroonisen kivun muoto. Neuropaattisessa kivussa varsinainen kipualue on terve ja kivuntunteen aiheuttaa kipuviestiä kuljettava järjestelmä. MS-potilaista yli neljäsosa kärsii neuropatia­kivuista. MS-taudissa kyseessä on useimmiten keskus­­hermosto­­peräinen neuro­paattinen kipu, jossa kipua aiheuttavat vauriot ovat selkä­ytimen kipuradoissa ja aivoissa.

Huumetta aivoille -dokumentti ja iskiasrotta

YLE Teema esitti 2007 suhteellisen ajantasaisen ja asiallisen tiede­­dokumentti­­sarjan ”Huumetta aivoille” (Drugs and the Brain). Sarja uusittiin 2008. Ensimmäinen osa käsittelee kannabista (neljä muuta osaa mm. hallusinogeenejä ja tupakkaa sekä alkoholia).

Kannabista käsittelevä osa löytyi aikaisemmin kokonaan teachers.tv-sivustolta, ja lääketieteellinen osuus kannabisjaksosta (sisältäen iskiasrotan) ffh.films.com-sivustolta, mutta videot on nykyään poistettu. Koko jakso löytyy nyt YouTubesta.

Laboratoriorotta

Kyseisessä kannabisjaksossa on neuropaattisiin kipuihin liittyvä kohta (koko dokumentissa alkaen 43:25), jossa koe-eläinrotan iskiashermo sidotaan. Tämä keinotekoinen hermosärky aiheuttaa kovia tuskia, eikä rotta­­parka pysty juuri liikkumaan. Kun rotalle annetaan kannabinoidi­­lääkettä (sisältää kannabiksen vaikuttavia aineita), se poistaa hermo­säryn lähes täysin – tämä voidaan nähdä siitä, että rotta liikkuu ja toimii kuin terve yksilö. Mielestäni tämä on hyvä esimerkki kannabiksen potentiaalisesta tehosta neuropatia­kipujen hoidossa.

Huomionarvoista dokumentissa MS-potilaan kannalta on myös kohdassa 37:35 eteenpäin esitetty sveitsiläinen klinikka, joka hoitaa MS-potilaita kannabiskapseleilla.

Linkkejä:

Kannabis auttaa myös ihmisten kipuihin

Kannabis on erinomainen lääke hermoperäisiin särkyihin myös ihmisillä. Tästä on Suomessakin yksi virallisen tahon siunaama esimerkki, turkulainen Bedrocania käyttävä ”Aulis”:

Turun Linnan Apteekin apteekkari Markku Knuutila kertoo, että kannabiksen lääkekäyttö on helpottanut turkulais­miehen selän hermovaurioista johtuvia kipuja. Knuutilan mukaan mies ei pystynyt vuosi sitten edes nukkumaan, mutta nyt hän on palautunut työkykyiseksi.

(lähde: Keskisuomalainen: Kannabiksen lääkekäyttö aina lailliseksi)

Kokemuksia

Myös omat kokemukseni ovat hyviä. Näköhermon tulehduksen jälkeen jäi silmän taakse aika ajoin oireileva hermosärky. Tämä oli ensimmäinen MS:n oire, johon kannabista noin kymmenen vuotta sitten kokeilin ja johon se tehosi ja tehoaa edelleen hyvin. Kannabis poistaa myös lähes kaikki käsiini tulleet neuropaattiset kivut, vähentää selkäsärkyjäni ja lisäksi lieventää puutuneiden alueiden muita tuntemushäiriöitä, kuten pistelyä, kylmyyden tunnetta ja kihelmöintiä. Kannabis ei sekoita päätäni, turruta tai väsytä kuten esimerkiksi opiaatit.

Jos sinulla on kokemuksia aiheesta neuropaattinen kipu ja kannabis, jaa kokemuksesi muiden kanssa lähettämällä kommenttia tähän merkintään. :)


27.7.2008 päivityksiä merkintään: Dokumenttisarjan kannabis­jakso on ilmeisesti poistettu teachers.tv-sivustolta, johon tästä merkinnästä oli aikaisemmin linkitykset. Onneksi jakson neuropaattisen kivun osuus löytyi ffh.films.com-sivustolta. Videolinkit päivitetty merkintään.

27.5.2019 päivitys merkintään: Video on poistettu myös ffh.films.com-sivustolta. Nykyään se löytyy YouTubesta. Videolinkit päivitetty merkintään.

EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia vaarattomampi

perjantai 4. heinäkuuta 2008

Kannabis on tupakkaa ja alkoholia vaarattomampi, kertoo vasta­julkaistu EU:n huumeviraston EMCDDA:n laaja 700-sivuinen raportti.

Tässä joitain tuloksia lyhyesti:

Terveydelliset haittavaikutukset: Ekstaasi ja kokaiini vaarallisimmat, alkoholi ja heroiini seuraten perästä. Kannabis haitattomin.

Päihdyttävyys: Alkoholi korkeimmalla, heroiini seuraava, sen jälkeen kokaiini, kannabis neljäntenä.

Riippuvuuspotentiaali: Tupakka korkeimmalla, heroiini toisena, kokaiini kolmantena, alkoholi neljäntenä, kannabis viimeisenä.

Suomessa toistaiseksi vasta MTV3 on uutisoinut raportista (EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa), muut mediat ovat vaienneet.

Kannabista on periaatteessa mahdollista saada reseptillä MS-tautiin jopa Suomessa, mutta käytännössä tämä on hankalaa, vie aikaa kuukausia–vuosia ja minun tarvitsemiani annoksia tuskin edes saisi. Minähän saattaisin tämän vaarallisen myrkyn mennä vaikka myymään pikkulapsille kadulle saadakseni rahaa kovempiin huumeisiin! (valitettavasti vain ne kovemmat, esim. opiaatit, eivät minua auta…)

Lääkekannabis Bedrocan, joka on kannabiksen kukintoa, maksaa Suomessa 12 € grammalta (lähde Helsingin Sanomat: ”Ei mikään pilviveikko”). Vuoden lääkkeeni (5–8 grammaa päivässä) maksaisi apteekista haettuna 21900–35040 euroa. KELA-korvaustahan ei lääkkeeseen vielä saa, koska siitä ei kuulemma ole vielä Suomessa tarpeeksi kokemuksia. Ja kokemuksia ei tule, koska reseptejä ei kirjoiteta.

Kannabislääkkeeni kasvatus ei ole kallista. Toki jonkin verran työtä kasvatus vaatii, mutta tarvittavien kasvatusastioiden ja valojen hankinnan jälkeen ei rahallisia kuluja ole kuin muutaman sadan watin edestä sähköä valojen päällä pitämiseen ja välillä vähän ravinteita. Kannabislääkkeeni kasvatus ei maksa minulle 21900–35040 euroa vuodessa!

Suomessa viina virtaa ja tupakka palaa. Itse en enää käytä kumpaakaan. Vaarattomampi vaihtoehto toimii minulla lääkkeenä. Tämän vaarattomamman aineen tuottaminen (eli kasvin kasvatus) ja käyttö tekee minusta rikollisen :(

Tässä kohtaa kannabiksen kieltolaki suojelee kyllä todella hyvin lääkeyhtiöiden etuja. Kuka suojelee potilaan etuja? Potilasjärjestöt eivät halua kannabiksesta puhua (sinänsä laittomuuksien välttäminen on kyllä ymmärrettävää – laittomuus kannabislääkkeen kohdalla ei). Mitä tapahtuu, jos minä jään kiinni? Ilman lääkettäni menen todella huonoon kuntoon.

Mitä tapahtuu, jos minä jään kiinni…