Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > Blogi 2 vuotta  

Blogi 2 vuotta

Jälleen on vuosi kulunut, ja MS-potilas-blogi täyttää kaksi vuotta. Vuosi sitten kirjoittamani yksivuotismerkinnän jälkeen olen saanut kuntoani huimasti ylöspäin. Kannabislääkitys mahdollistaa kuntoilun, ja tämä yhdistelmä toimii minulla hyvin.

Blogiin olen kirjoittanut kuluneen vuoden aikana 16 uutta merkintää. Olen kertonut mm. musiikkiharrastuksestani, kannabiskapseleiden valmistamisesta ja laskeskelin Timo Haaran tuhotun kannabispellon lääkepotentiaalia. 100 000 vierailua blogissa tuli täyteen noin kuukausi sitten.

Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Avainsanat:

2 kommenttia merkintään “Blogi 2 vuotta”

 1. aijustiina sanoo:

  Hei!
  Oletko tutustunut Olli Postin (Viidakkomiehen) tarinaan? Suosittelen lämpimästi, ellet ole, ehkä pääsisit ”vankilastasi” ulos. Itse olen seurannut Ollin taivalta MS-diagnoosista oireettomaksi jo pari vuotta kiinnostuneena, sillä myös meidän suvussa on MS-tautia. Luulen, että valitsisin hänen linjansa, jos saisin saman diagnoosin. Toki tautia on monenlaista eikä aina voi tietää, mikä tehoaa mihinkin, mutta en usko, että puhtaan, terveellisen luomuruuan käyttö ainakaan huonontaa kenenkään kuntoa. Jos lisäksi pystyy ottamaan ohjelmaan ns. superfoodeja, aina parempi.

  Tsemppiä joka tapauksessa tulevaan syksyyn!

 2. MS-potilas sanoo:

  Hei,

  kiitos viestistä :) Postin tarina on tuttu ja tullut esiin blogin kommenteissa aiemminkin.

  Erilaisia hoitoja punnitessa kannattaa muistaa, että aaltomaisessa tautimuodossa oireet tavallisesti aina katoavat kokonaankin diagnoosin jälkeen, diagnoosi taas tehdään luonnollisesti silloin, kun on oireita. Näin monet hoitomuodot, toimivat ja toimimattomat, voivat näyttää tuottavan hyviä tuloksia aluksi. Etenevässä tautimuodossa taas oireettomia jaksoja ei (enää) ole.

  Taudin taustalla tai rinnalla on hyvin luultavasti ongelmia keskushermoston laskimoissa. Mikäli ei laskimoiden pallolaajennukseen tai stenttien asennukseen lähdetä, niin mielestäni ehkäpä parasta mahdollista hoitoa on hyvä ravinto ja liikunta. Ja nämä ovat Postillakin keskeisessä asemassa paremman voinnin ylläpidossa. Olli Postin lisäksi kannattaa tutustua mm. tohtori Swankin dieettiin ja Best Bet Diet:iin, ja näiden pohjalta miettiä itselleen sopiva ruokavalio. Terveellistä (luomu)ruokaa uskallan suositella minäkin. Superfooditkin ovat terveellisiä ja ravintorikkaita, mutta supernimestään huolimatta niiden supervoimat eivät esimerkiksi kompensoi muuten huonoa ruokavaliota. Joten, kuten sanoitkin, ruokavalio ensin kuntoon, ja sitten päälle mahdollisuuksien mukaan vielä vähän superia.

  Lääkekannabisreseptin hakeminen on ehkäpä seuraava askeleeni, jolla arkea voisi helpottaa. Eläke ei vaan kovin pitkälle riitä kalliin lääkkeen ostamiseen. Immunomodulatiiviset lääkitykset, jotka auttavat ehkä 30 % aaltomaista tautimuotoa sairastavia potilaita, korvataan täysin, helposti yli 10000 euroa vuodessa. Itsekin olen tällaisen päätöksen beetainterferonien korvattavuudesta saanut. Nämä lääkkeet eivät auta etenevässä tautimuodossa. Mitä minä olen saanut tietää, ainakin Suomessa kannabista käyttävillä MS-potilailla lääke toimii sataprosenttisesti, eli jokaisella antaa tuloksia. Erityisesti huomattavaa on se, että kannabis auttaa etenevässäkin tautimuodossa. Kela on toistaiseksi korvausasiassa sitä mieltä, että ei voi korvata, koska hyötyä osoittavat tutkimukset on tehty jenkkilässä eri merkkisellä kannabiksella kuin Bedrocan! Voi hyvä Sylvi… Omakohtaisten ja muilta kuultujen kokemusten perusteella MS-taudin hoidossa lajikekysymys ei ole niin olennainen, olennaista on kannabinoidien saaminen riittävissä määrin.

  Se on hyvä tapella etenevää sairautta sairastavien kanssa, viivyttelee vaan tarpeeksi pitkään kaikilla älyttömillä tekosyillä, niin kyllä sairaat lopulta ovat niin huonossa kunnossa, että eivät enää jaksa. Sairaus kun etenee koko ajan, joka päivä. Hyvä Suomi!