Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > Pienviljelijän arkea  

Pienviljelijän arkea

Syksy, kosteat ilmat ja home ovat täällä taas. Kuusi päivää sitten, viime viikon torstaina, löysin ensimmäiset homeet kahdesta kukituksessa olevasta kasvista, joiden laskettu sadonkorjuuaika olisi ollut ensi kuun alkupuolella. Tämän jälkeen homehtuneita kohtia on saanut leikata pois lähes päivittäin.

Homeista kukkaa

Homeista kukkaa (klikkaamalla saat suuremman kuvan)

Joudun aikaistamaan sadonkorjuuta, minkä vuoksi menetän hieman sadosta, ja osan kukista syö home, kuten kuvasta näkyy. Paljon ylimääräistä tarkkailua ja työtä tämä tietysti myös aiheuttaa.

Maria! Televisiossa tänään!

Jätän sanaleikit tästä Nelosen ohjelman nimestä edelliseen otsikkoon, mutta vinkiksi blogin lukijoille, tänään näyttäisi Nelosen Maria! -ohjelmassa olevan vieraana hampunviljelijä Timo Haara. Saa nähdä, mitä on luvassa ja mitä miehellä on sanottavaa.

Maria!

Nelonen Klo: 22.00 Pvm: 21.10.2009

Marian vieraina hampunviljelijä Timo Haara, menestyskirjailija Monika Fagerholm ja burleskitaiteilija Sugar Kane. (44′)

Tiedon tarjosi Telkku.com.

Katso ohjelma jälkikäteen www.ruutu.fi-palvelusta. Kohdasta 26 minuuttia 30 sekuntia alkaen haastatellaan ensin lääkekannabiksen käyttäjää, minkä jälkeen on Timo Haaran osuus. Timo Haaran haastattelu löytyy myös YouTubesta.

Avainsanat: , , ,

3 kommenttia merkintään “Pienviljelijän arkea”

 1. Oz sanoo:

  En tiedä liippaako tämä nyt läheltäkään aihetta, mutta viime viikonlopun iltalehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli. Siinä oli (taas kerran) tutkittu päihteiden vaarallisutta ja yllättäen kannabis oli viimeisellä sijalla. Mielenkiintoista, jos se on viimeisellä sijalla, eikä sitä silti saa kasvattaa Suomessa edes lääkkeeksi.

 2. rakentaja sanoo:

  Terve sulla tuntuu olevan ilman vaihto ongelma .Olen rakennellut noin 5 vuotta kavereille kotikasvatus kaappeja ja yhdessäkään ei ole ikinä ollut hometta kukitus vaiheessa..Jos haluat pistää vähän kuvia ja informaatiota sun kaapista sekä tulo ,että korvaus ilmasta voisin antaa muutaman vinkin millä saat homeen pois tulevista kasvatuksista.
  t kiitos hyvästä blogista

 3. MS-potilas sanoo:

  Hei rakentaja,

  ja kiitokset kommentista. Hienoa että rakentelet hyviä systeemejä kavereille, jos ja kun taitoa löytyy. Pääosin onneksi täälläkin selvitään homeitta, ongelmia on ollut blogin pitämisen aikana pari kertaa (ja homeettomia kasveja sadonkorjattu muutama kymmenen tänä aikana) liittyen aina tilojen ja viljelyjärjestelmien päivitykseen. Vesiviljelyssä itse järjestelmä haihduttaa enemmän, ja kasvitkin ovat olleet isompia jolloin ne haihduttavat enemmän, ja tämä saattaa lisätä ilmanvaihdon tarvetta. Tällä kertaa (ilmanvaihdon lisäksi) ongelmana kyseisessä tilassa oli suuret lämpötilanvaihtelut ja myös ympäröivän tilan (sen tilan, mistä ilma otetaan kaappiin) kosteuden huomattava nouseminen. Näin kävi, kun aiemmin 400 W valaisimelle ja multakasvatuksille mitoitettuun kaappiin on ”päivitetty” 600 W valaisin ja vesiviljelyjärjestelmä, jolla koko tila kasvoi täyteen…

  Paransin jo hieman kaapin ja ympäröivän tilan ilmanvaihtoa ja tasasin lämpötiloja, tämä tietysti sähkölaskun kustannuksella, mutta… elämä on. Ufonkin päivitys isompaan on harkinnassa. (Rakenteluun vihkiytymättömille tiedoksi, että ”ufo” ei tarkoita tässä tapauksessa lentävää lautasta :) vaan ilmastointiputkeen liitettävää kanavapuhallinta.)