Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > Blogi 1 vuotta  

Blogi 1 vuotta

Vuosi sitten avasin tämän blogin Tervetuloa MS-potilas-blogiin-merkinnällä. Kuluneen vuoden aikana olen kirjoittanut yhteensä 42 merkintää (tämä yksivuotismerkintä on 43.). Lisäksi blogissa on muutama kiinteä sivu, mm. Tiede-sivu, jossa on tutkimusviitteitä aiheesta MS-tauti ja kannabis.

Vierailuita blogiin on tullut 55 131 (eilen meni 55 000 rikki). Vilkkain päivä blogissa tähän mennessä on ollut maanantai 30.3.2009. TV1:llä esitettiin tuolloin ohjelma MOT: Syntinen lääke, josta kirjoitin myös merkinnän blogiin. Vierailuita kertyi tuona maanantaina 579 kappaletta, päivittäisen keskiarvon ollessa noin 150 vierailua.

Voinnin kehittyminen

Jos kuntoani tarkastelee, tämän vuoden aikana olen saanut joitain voittoja sairaudesta, erityisesti ns. kannabispulssin aikana vointini oli oikein hyvä ja sillä sain joitain ikäviäkin oireita häädettyä pois. Toisaalta vaikeita kausia on riittänyt ja joitain uusia oireitakin on tullut.

Vuoden aikana olen saanut kävelymatkaani huomattavasti pidemmäksi. Kevään kovien lukemien jälkeen jaksaminen on hieman hiipunut, mutta liikkuminen on yhä jokaviikkoista ja runsaampaa kuin vielä esimerkiksi vuosi sitten.

Turvallinen lääke

Kuluneen vuoden aikana olen kasvattanut ja käyttänyt yli kilon kannabiksen kukintoa. Siis kilon ”huumetta”. Kuulostaa ehkä hurjalta määrältä, mutta säännöllisesti (lääkkeenä) käytettynä kannabis ei enää päihdytä. Laaja EU-raportti totesi viime vuonna kannabiksen olevan päihteenäkin varsin harmiton, jälleen kerran.

Missään nimessä kannabis ei ole ollut minun MS-tautini kohdalla ”kaikenparantava ihmelääke”. Siltikin se on toistaiseksi paras kokeilemistani lääkkeistä hyvinkin moninaisiin sairauden oireisiin ja en aio sitä pois vaihtaa. Pääosin myös koululääketieteen puolella MS-taudin lääkitseminen on (vain) oireiden lääkitsemistä, varsinaista parantavaa lääkettä tai hoitoa kun sairauteen ei ole vielä keksitty – sitä odotellessa…

Lääketehtaiden lääkkeiden sivuoireet ovat kovin ikäviä, lääkkeet ovat usein myrkyllisiä (esim. maksatoksisia), riippuvuutta aiheuttavia ja lisäävät pään sumuisuutta tai sekavuutta sekä väsyttävät ja vähentävät halua liikkua ja edes ajatella. Kannabiksella saan poistettua monia oireita krampeista kipuihin ja pahoinvointiin, ja lisäksi saan pääni selkeämmäksi ja toimintakykyni (sekä henkinen että fyysinen) säilyy parempana.

Katse eteenpäin

Uutena, mielestäni tärkeänä asiana, on MS-taudin yhteydestä löydetyt verenkierron ongelmat. Tämänkin pohjalta liikunta on hyvin tärkeä asia MS-taudissa, kuten myös erilaiset verenkierrolle hyvää tekevät ravintoaineet (mm. ns. omega-öljyt). Myös kannabis mm. lisää hyvää kolesterolia ja pitää verisuonet auki (tässä vain pari linkkiä aiheeseen, tutkimuksia löytyy paljonkin), joten kannabis toiminee lääkkeenä MS-taudissa sitäkin kautta, oireiden helpotuksen sekä hermostoa suojaavien ja parantavien vaikutustensa lisäksi.

Itse jatkan kannabislääkitystäni koittaen hakea sopivaa tasapainoa lääkkeiden kasvatukseen menevän ajan, stressin, päiväannostuksen ja toimintakyvyn suhteen. Jatkossa minun on tarkoitus esitellä blogissa mm. kaakaon valmistaminen kannabiskasvin lehdistä ja varsista, ja kannabislääkekapseleiden valmistaminen, kunhan vain saan itse tehtyä, kuvattua ja testattua nuo jossain välissä. Ja sitten tietysti luvassa on myös muita sairauteeni tai lääkitykseeni liittyviä kiinnostavia asioita, joita kirjoittelen tänne sen verran, mitä jaksan ja ehdin.

Joten, pysykää ”kuulolla”, ja kommentoikaa ja kysykää asioista lisää tarpeen mukaan. :)

Avainsanat: ,

2 kommenttia merkintään “Blogi 1 vuotta”

 1. Sivusta seuraajaa sanoo:

  Hienoa! Onnittelut ”merkkipäivästä”. :-)

  Seuraan blogiasi suht säännöllisesti. Asiallista ja helposti luettavaa, hyvää tekstiä!

  Toivottavasti myös jatkossa jaksat tänne jotain raapustella. Kaikkea hyvää Sinulle ja voimia sairautesi kanssa!

  ps. Olen myös antanut linkkiä kaikille tutuille ja ei niin tutuille luettavaksi. Alkaa ihmisten asenteet muuttumaan pikkuhiljaa. Ehkäpä joku päivä pyörät alkaa pyöriä vauhdilla oikeaan suuntaan.

 2. arska53 sanoo:

  Hei,olen itse vaikeaa reumaa sairastava v 56 mies ja olen pohtinut miten pääsisin parempaan tulokseen kun tämän hetkinen lääkkeitten ylen määräinen syöminen.Tällä hetkellä syön muitten reuma lääkkeitten lisäksi opiaatteja niin paljon kuin laki sallii ja kela hyväksyy,mutta sekään ei poista kipuja,ei enään moneen vuoteen.Olen lueskellut Suomen lääkelaista ja sielä kannabiksen käyttöä lääke tarkoitukseen,mutta tietoja miten asian vie henk. eteen päin on neuvoja vaille,aika vähän jos ollenkaan löytyy enemmän asiasta tietoa,eikä tiedä mistä sitä hakisi.Elämän viimeisiä vuosia ei haluaisi viettää kipujen ja lääke tokkuran merkeissä.Olen joskus nuoruudessani kokeillut kannabista eikä minulla ole mitään negatiivista sanottavaa siitä ajasta,käyttö oli satunnaista ja loppui ihan itsestään ilman mitään tramatiikkaa.Jos joku haluaa olla minuun yhteydessä ja jakaa tietoa niin minulle voi lähettää s:postia osoiteeseen arska53@suomi24.fi