Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > Kannabissuklaamaapähkinä­kookospallerot  

Kannabissuklaamaapähkinä­kookospallerot

Viime aikoina olen nauttinut syötävän kannabiksen gramman annoksina, 3–6 grammaa päivässä. Isommissa erissä valmiiksi valmistettujen annospalojen nauttiminen on helppoa huonossakin kunnossa (verrattuna esim. kaakaon keittämiseen). Valmistusohje on kehitelty kukkakonvehtien pohjalta.

Ainekset 20 kookospalleroon

 • 20 g kannabiksen kukintoa
 • 50 g tummaa suklaata
 • 75–80 g maapähkinätahnaa
 • 0,5 dl makeutusjauhetta (vastaa 0,5 dl sokeria)
 • 1 tl makeutusnestettä (vastaa 0,5 dl sokeria)
 • kookoshiutaleita

Valmistusohje

Jauha kukinto valmiiksi. Lämmitä maapähkinätahna ja suklaa mikro­aalto­uunissa noin 100 asteeseen välillä sekoittaen. Lisää jauhettu kukinto ja sekoita hyvin. Lisää makeutus­jauhe/sokeri, sekoita hyvin. Lisää makeutus­neste viimeisenä (kiinteyttää massaa). Jaa valmis massa 20 yhtä suureen osaan. Muotoile sormin palloiksi ja pyörittele kookos­hiutaleissa. Siirrä jähmettymään kylmään. Säilytä jääkaapissa tai pakastimessa (yli viikon säilytys).

Yksi pallero painaa noin 8 grammaa ja siinä on siis gramma kannabiksen kukintoa.

Valmiit kookospallerot

Valmiit kookospallerot


Kookospalleroiden ja kukkakonvehtien valmistusohjeet ovat hieman monimutkaisia, mutta toimivaa ja maistuvaa kannabis­suklaata voi valmistaa yksinkertaisemminkin, tarvitaan vain suklaata ja kannabiksen kukintoa.

Yksinkertainen kannabissuklaaohje

Paloittele noin 50 grammaa tummaa suklaata mikronkestävään astiaan. Mikrota lyhyissä jaksoissa, kunnes suklaa on sulanut juoksevaksi. Lisää suklaan sekaan 5 grammaa jauhettua kukintoa ja sekoita tasaiseksi. Valmiista massasta voi muotoilla suklaamakeisia tai tehdä vaikka oman suklaalevyn sopivaa muottia käyttäen. Säilytä jääkaapissa.


Hyvää ja rauhallista joulua.

Avainsanat: , , , ,

2 kommenttia merkintään “Kannabissuklaamaapähkinä­kookospallerot”

 1. Annu sanoo:

  Säilyvätkö ”pallerot” kauankin jääkaapissa, vai oliko yli viikon säilytettävät viisainta pakastaa heti?

 2. MS-potilas sanoo:

  Uskoisin erilaisten kannabissuklaiden jääkaappisäilyvyyden olevan melko hyvä, mitään kauhean helposti pilaantuvaahan niissä ei ole. Varmaan niitä voisi säilyttää ensin jääkaapissa, sitten pakastaa, ja jälleen säilyttää jääkaapissa useampia päiviä ennen nauttimista. En kuitenkaan ole kokeillut, tavallisesti pidän jääkaapissa lääkesuklaita 2-3 päivän ajalle ja loput pakastimessa. Suklaata voi myös syödä ”suoraan” pakastimesta, kuitenkin tuollainen pieni suklaamäärä lämpenee melko nopeasti syömäkelpoiseksi.