Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > Haastattelussa Bedrocan-käyttäjä ”Mika54”  

Haastattelussa Bedrocan-käyttäjä ”Mika54”

Ensimmäiset kaksi virallista Bedrocan-lääkekannabisreseptiä MS-taudin hoitoon Suomessa on kirjoitettu! Toinen reseptin saaneista henkilöistä, nimimerkki ”Mika54″, antoi haastattelun MS-potilas-blogiin. Mika54 on kirjoittanut aiheesta myös MS Crossroads -parlamenttiin. Hän pääsi aloittamaan Bedrocan-lääkityksensä heinäkuussa 2008.

Haastattelu

Haastattelija:
MS-potilas eli allekirjoittanut

Haastateltava:
Mika54 – MS-tautia sairastava Bedrocan-reseptin saanut suomalainen mies


Ensinnä, onnittelut kannabislääkkeen saamisesta sairautesi hoitoon! On hienoa, että olet sairaudestasi ja byrokraattisista koukeroista huolimatta jaksanut ”pioneerina” virallisen reseptin hankkia.

Kertoisitko hieman taustatietoja itsestäsi ja MS-taudistasi?

Yli 50-vuotias mies. Diagnoosi etenevästä MS-taudista vuonna 2006. Ensimmäiset oireet alkoivat jo 19-vuotiaana.

Oliko kannabis tuttu sinulle ennen lääkkeenä kokeilua, esimerkiksi nuoruusvuosilta?

Kokeilin nuorena tovin.

Mistä kuulit ensimmäisen kerran, että kannabista voi käyttää lääkkeenä ja erityisesti lääkkeenä MS-taudissa?

Vuonna 1984 kuulin Hollannissa sitä käytettävän kipuun MS:n hoidossa. Luin asiasta myös Home grow -lehdestä sen jälkeen kun seilori toi lehden mulle.

Niin ja Peter Tosh: Legalize it. :)

It’s good for the flu, a good for asthma
Good for tuberculosis, even umara composis

Got to legalize it, don’t criticize it
Legalize it, yeah, yeah, I will advertise it

Kappaleesta "Legalize it" (Peter Tosh, 1976)

 
Yritit ensin saada reseptiä Bedrocaniin julkiselta puolelta?

Yritin, terveyskeskuksesta ja sairaalan neurologiselta poliklinikalta. Kolmen vuoden vääntö julkisella, ei tulosta. Polilta ajoivat kohteliaasti pois. Sanoivat pitävänsä edesvastuuttomina niitä lääkäreitä, jotka reseptejä kirjoittavat.

Miten sait lopulta reseptin?

Laitoin huhun kiertämään ja puolisen vuotta meni, kun tieto reseptin mahdollisesti kirjoittavasta lääkäristä tuli. No vastaanotolle ja lääkärintarkastus. Koska oireet olivat kannabiksen käytön vuoksi hallinnassa, hän kirjoitti reseptin.

Mitä tämän jälkeen tapahtui, ennen kuin lääkkeen sai reseptillä apteekista?

Vein reseptin apteekkiin, josta lähetettiin erityislupahakemus lääke­laitokseen. Siellä se uinui 8 kuukautta. Puhelinsoitto pisti asioihin vauhtia, kun vihjasin, että pitääkö oikeuden kautta sitä hakea. Sen jälkeen maaahantuontilupahakemus, jonka jälkeen viimeinen vaihe eli lääkkeen tilaaminen Hollannista.

Kaiken tämän paperisodan hoitaa apteekki!

Paljonko kannabista käytät päivässä?

Päiväannos 2 grammaa, joka on pitänyt tähän asti. Mutta paras olisi, kun saisi valita 1–5 gramman asteikolla päivittäisen olon mukaisesti. Välillä tuntuu, että 2 g ei ole tarpeeksi. Olishan se mukavaa, kun alkaa ns. vääntään, niin vois ottaa noita pikku ”kotipulsseja”.

Millä tavalla nautit lääkkeesi?

Tällä hetkellä höyrystän, mutta tavoite kun on varaa niin syödä kokeilen. Vaporisaattorina on tällä hetkellä Digi vapor, tilauksessa Volcano.

Millaista apua olet saanut kannabiksesta?

Auttaa mm. hermokipuihin, jäykkyyteen, virtsaaminen nyt ok, janontunne palannut ja hikoilu vasempaan kainaloon. Sormiin vaikutti heti, notkistuivat. Seuraavana niskan rentoutus oli miellyttävä. Kipu käsissä ja jaloissa pehmeni kerta heitolla. Kipupiikit ovat mukavan pehmeitä ja osissa käsiä ja jalkoja poistumassa.

Lihasrentous paranee koko ajan. Kävely kulkee koko ajan jouhevammin. Ataksia on jo lähes poissa, enää vaan pää vähän vatkaa kurottaessa. Suolistokin asettumassa aloilleen, näyttää vaikuttavan siihenkin. Nukun hyvin.

Lääke tekee luonnollista rataa omaa työtään ja vointi pysyy koko ajan pienessä nosteessa. Keskittymiskyky paranee koko ajan… on jo nautinto lukea, kun pysyy aloillaan niin teksti kuin mies. :)

Mieliala on hyvä kaikista noista eteenpäin menneistä seikoista.

Huumaako Bedrocan? Voiko esimerkiksi ajaa autoa?

Huumaava vaikutus tasaantui jo kolmen päivän jälkeen. Bedrocan ei ole kolmiolääke, vielä ei ole kolmiota purkissa.

Bedrocan on siitä hyväprofiilinen lääke, että autolla ajo sujuu mallikkaasti, kun ei hyppää suoraan rattiin. Pidän itse 2 tunnin turvallisuusvälin, ennen kuin hyppään rattiin. Kyytiläiset ovat sanoneet, että rauhallisesti kulkee ja ennakoin hyvin.

Onko käytössäsi muuta lääkitystä? Onko Bedrocan korvannut aiempia lääkkeitä?

Käytössä ei ole muuta lääkettä. Bedrocan on korvannut kipu- ja epilepsialääkkeet.

Kerro lähipiirin suhtautumisesta kannabikseen lääkkeenä, onko esimerkiksi ollut pelkoja haittavaikutuksista?

Kannustaneet ovat!

Lopuksi, mitä haluaisit sanoa muille kannabisreseptiä haluaville ja MS-tautia sairastaville?

Vaatikaa ja vaatikaa. Muistakaa: lääkärit tekee ehdotuksia, te päätätte lopuksi mitä suuhunne pistätte. Seuratkaa aihetta MS Crossroadsista ja mitä hamppu.netin MS-potilas sanoo.

Kiitos luottamuksesta :) ja suuret kiitokset ajastasi. Voimia sairauden kanssa elämiseen.

Avainsanat: , , , , , , , , ,

5 kommenttia merkintään “Haastattelussa Bedrocan-käyttäjä ”Mika54””

 1. tinnituspotilas sanoo:

  Onnittelut Mika 54 ! Olet saanut auttavaa lääkettä ja myös antanut toivoa muille jotka kärsivät.
  Itselläni on piinaava tinnitus aivovamman seurauksena. Käytyäni Amsterdamissa coffee shopissa illalla juomassa kupin thc-kaakaota olin seuraavana päivänä shokissa sillä
  päässäni oli hiljaista ensimmäisen kerran 19 vuoteen – n. vuorokauden.
  Koetin suomeen tultuani saada laillisesti cannabislääkettä – mutta lääkäritkin näyttävät olevan vallitsevan propagandan uhreja -ei tulosta.
  5000v vanhan lääkken asemesta minullekin on syötetty useita epilepsia ym lääkkeitä joilla on vain sivuvaikutuksia.
  Mikä on tämä valtaapitävien fobia ? en voi käsittää tätä suvaitsematonta ilmapiiriä.
  Päättäjät: Koettakaa laittaa vaikka vain vuorokaudeksi kuulokkeet päähänne jossa soi turbiiniporan kaltainen vinku jatkuvasti, vaihtelevalla volyymilla.
  Voisiko toivoa että tuon jälkeen heltiäisi ymmärrystä myös tinnituspoltilaalle joka kaipaa edes hetken helpostusta omaan helvettiinsä????

 2. wille sanoo:

  Hei!! minulla on selkä leikattu jo 2kertaa, kolmas suunnitteilla ja pillereitä olen syönyt vuodesta 02alkaen. lääkärini sanoi että kannabista lääkkeenä minun on turha yrittää saada. En pysty toimimaan lasteni kanssa kun otan lääkkeeni mutta jos poltan 2g päivässä niin kipuja ei ole ja pystyn toimimaan lasten ja itseni kanssa aivan normaalisti.. MISTÄ APU TÄHÄN… ei kiinnostaisi laittomuuksia jatkaa ettei käy huonosti..

 3. Piel sanoo:

  Moi! Ja onnittelut lääkkeestä. Kärsin itse kroonisesta nivelkivusta sekä hermokivusta johon lääkkeet eivät juuri auta. Minäkin kävin viime vuonna Amsterdamissa ja päätin kokeilla cannabista kipuun. Ensimmäisen päivän jälkeen sain lievitystä, kolmantena päivänä olin välillä jopa kivuton. Olen kysynyt omilta lääkäreiltä miten he suhtautuvat cannabiksen käyttöön lääkkeenä ja kukaan ei ole tähän asti ollut negatiivinen -mutta sanovat ettei ole tarpeeksi tietoa asiasta.
  Miten saada se tieto lääkäreille ja ”päättäjille”?

 4. MS-potilas sanoo:

  wille, ja muutkin lääkekannabisreseptiä lääkäreiltään kyselleet, suosittelen ottamaan yhteyttä Lääkekannabiksen käyttäjien yhdistykseen, nettisivu http://laakekannabis.fi/

  Taitaa olla turha hakata päätään seinään sellaisten lääkäreiden kanssa, joilla ei ole lääkekannabiksesta parempaa tietoa – he eivät reseptiä suostu kirjoittamaan, vaikka lääketieteelliset perusteet reseptin saamiseen olisivatkin kunnossa (kuten minun tapauksessani MS-tauti, jonka oireita kannabis helpottaa huomattavasti). Kipupoleilta taitaa myös olla turha reseptiä yrittää.

  Yhdistyksessä on jäseninä mm. jo virallisen reseptin saaneita, ja siihen voi liittyä myös kuka tahansa muukin lääkekannabisasiaa kannattava henkilö. Liityin siihen itsekin, ja sain hyvää tietoa, miten edetä oman reseptiasiani kanssa.

 5. rale sanoo:

  Loistavaa,että olette saaneet reseptin tähän ihmeitä tekevään lääkkeeseen.Itse olen moni vammainen särkyjeni takia.mm nikamavaurioita ja välilevy vammoja,krooniset selkäkivut,useita murtumia toiset jouduttu raudoittamaan sekä ruuvaamaan.Olenkin nyt erittäin hyvän kipuplonikkalääkärin kanssa päässyt keskustelemaan ja hän on luvannut harkita minulle Bedrocan reseptiä.Olen aiemmin ostanut katukaupasta cannabista joka non antanut minulle täysin kivuttoman olon sen sijaan,että joudun muuten syömään järkyttävien vahvoja kipulääkkeitä mm.temcesic 0.4 sekä diapameja,että mieliala+unilääkkeitä.Milloin olen cannabista polttanut en ole tarvinnut mitään niistä!Joten toivonkin jumalan nimeen,että lääkäri kirjoittaisi minulle tarvitsemani reseptin.Voimia teille vastaavasti kärsiville.Lämmöllä:Rauli