Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > Kannabiskaakao  

Kannabiskaakao

Olen aikaisemmin maininnut nauttivani syömäni kannabiksen pääosin kaakaon muodossa. Aloitin näiden kaakaoiden keittämisen tänä keväänä ja resepti on hioutunut kokemusten myötä itselleni hyväksi ja toimivaksi. Ns. kannabisteetä en ole kokeillut vielä keittää. Kaakaossa on ainakin se hyvä puoli, että kaiken kukkamateriaalin voi juoda/syödä kaakaon seasta ilman ällötystä. Luulisin, että teestä kasvimateriaali täytyy siivilöidä pois, jolloin vaikuttavia aineita voi jäädä hyödyntämättä. Kuvaamani kukkakaakao on myös suhteellisen nopea valmistaa, koska aikaa vieviä haudutteluja ei tarvita.

Tällaisen kaakaon keitän siis itse kolme kertaa päivässä: heti heräämisen jälkeen tavallisesti kello 6:n jälkeen, iltapäivällä ja illalla tavallisesti ennen kello 22.

Kannabiskaakaon aineksia

Kannabiskaakaon aineksia

Tarvittavat aineet

 • 1–2 rkl kookosrasvaa tai rypsiöljyä
 • 1,3–2 grammaa ”grindattua” kuivaa kannabiksen kukintoa
 • 1–2 tl kaakaojauhetta
 • 1–2 dl soijamaitoa
 • makeutus mieltymyksen mukaan, esim. makeutusaine, sokeri tai hunaja

Valmistus

Lämmitä kattilassa 1–2 rkl kookosrasvaa tai esim. rypsiöljyä noin 100–150 °C lämpöön ja käännä levy pois päältä. Lisää lämpimään rasvaan/öljyyn grinderillä (kuvassa oranssinen Volcanon mukana tullut grinderi) mahdollisimman hienoksi jauhettu kukka. Kukka sihisee hieman lämpimässä öljyssä, kun kukassa ollut jäännös­kosteus haihtuu yli 100 °C lämmössä. Kannabinoidit rupeavat höyrystymään noin 170 asteessa, joten liian kuumaa öljy ei saa olla.

Jos kukka höyryää voimakkaasti tai jopa savuaa tai ruskettuu, oli öljy liian kuumaa. Voit yrittää pelastaa kukan vaikuttavia aineita kuumuudelta kaatamalla nopeasti sekaan valmiiksi mittaamasi maidon, mikä jäähdyttää kukka-öljyseoksen nopeasti 100 asteeseen tai alle. Tämän pelastusoperaation jälkeen lisää kaakaojauhe ja makeutus.

Mikäli öljy ei ollut liian kuumaa, sekoittele kukka-öljyseosta minuutti pari, ja lisää sekaan kaakaojauhe ja sekoittele koko hommasta kauniin ruskea kaakao-kukka-öljyseos. Esilämmitä tällä välin soija­maitoa mikroaaltouunissa minuutin verran.

Öljy ja kukka Kaakao lisätty

Kattilassa lämmitetty kookosrasva ja kukkarouhe, toisessa kuvassa mukaan lisätty kaakaojauhe

Käännä levy takaisin päälle ja lisää esilämmitetty maito. Sekoita pohjaan­palamisen välttämiseksi, kunnes kaakao kiehahtaa.

Maito lisätty kaakaoon

Maito lisätty kaakaoon

Käännä levy pois päältä ja kaada kaakao (tarpeeksi isoon) mukiin. Huuhtele kattilasta sinne mahdollisesti jäävät kukkamurut ja rasva vesi­tilkalla (enintään puoli desiä, ettei kaakao vesity) ja kaada tämä ”huuhteluvesi” mukiin kaakaon sekaan.

Makeutus, maustaminen ja nauttiminen

Makeuta kaakao oman makusi mukaan. Itse käytän makeutukseen pääosin makeutusainetta, koska vältän ylimääräisiä hiilihydraatteja ruokavaliossani. Sokeri ja esimerkiksi hunaja käyvät makeutukseen myös hyvin.

Vinkki: Kokeile maustaa kaakao ripauksella chilijauhetta.

Nauti kaakao kukkamuruineen. Myös mukin reunoille jäävät murut ja rasvat kannattaa kaapia ja syödä tarkkaan. Bon Appétit :)

Avainsanat: , , , , , ,

6 kommenttia merkintään “Kannabiskaakao”

 1. esaruoho sanoo:

  kiitos, vihdoinkin ohjeet, suomeksi ja soijamaidolla.
  jakselehan siellä, teet hyvää työtä kun vaan reilusti kerrot mitä teet ja miten se vaikuttaa. tällaista kursailematonta tiedonjakoa pitäisi olla huomattavasti enemmän – ei kai kukaan vastaanpanija viitsisi lääkitystä mspotilaalta viedä pois.

 2. Jepulis sanoo:

  En tiedä onko sillä mitään väliä, mutta kai ne muruset voi maidollakin huuhdella.. tai niin mä tein, eikä vesittynyt. Hyvä resepti=)

 3. Hemp0 sanoo:

  Onko väliä käyttääkö soija- vai tavan maitoa?

 4. MS-potilas sanoo:

  Tavallinenkin käy. Kun käytetään rasvaa ohjeen mukaisesti, käy nesteeksi vaikka vesi, vaikkei lopputulos niin maukas silloin olekaan.

 5. olli sanoo:

  hyvä resepti mut pari juttu pisti silmää.. jos soijamaidonlämmittää mikrossa ni siitä tuhoutuu kyllä kaikki hyvät aines osat pois ja toisekseen makeutusaineena tuttu aspartaami on kunnon hermomyrkkyä :P se hujana ja ruokokidesokeri kuulostavat jos paljon paremmalta.

 6. MS-potilas sanoo:

  Hei,

  ja kiitos viestistä. Sekä ”mikroaallotuksen” että aspartaamin väitetyt vakavat terveysvaikutukset ovat kovin kiistanalaisia, vähän kuin kannabiksen lääkinnälliset ominaisuudet, silti kannabiksesta niitä lääkinnällisiä ominaisuuksia löytyy ;) On mahdotonta jopa tutkimustuloksia mukaan ottamalla saada tämän blogin puitteissa nämä asiat ratkaistua, sillä tuloksia löytyy puoleen ja toiseen. ”Pelkällä keskustelulla” emme pääse väittämiä pidemmälle. Mikroaaltoja vastaanhan on puhunut Suomessa mm. lääkäri Antti Heikkilä ja aspartaamin vastainen liike taas on syntynyt Yhdysvalloissa.

  Aspartaami on haitallista mikäli sairastaa fenyyliketonuriaa.

  Pari linkkiä:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Aspartaami
  http://www.vihrealanka.fi/eno-vastaa/terveelliset-mikroaallot
  http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/koostumus/lisaaineet/tietoa_yksittaisista_aineista/aspartaami/

  Jokainen luokoon omat mielipiteensä näistä kiistanalaisista asioista. :)

  Mikroaallotuksen voi jättää pois ja jos ruokavalioon sopii (esim. ruokokide-)sokeri tai hunaja, niin niitä voi toki käyttää. Makeutukseen voi käyttää myös esimerkiksi Steviaa (”muttei EU:ssa”). Makeutusaineiden käytössä suosittelen joka tapauksessa kohtuutta.