Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > Tervetuloa MS-potilas-blogiin!  

Tervetuloa MS-potilas-blogiin!

Olen suomalainen MS-tautia sairastava henkilö ja hoidan itseäni kannabiksella. Tervetuloa seuraamaan uutta blogia, jossa kerron omakohtaisia kokemuksia sairaudestani ja sen hoidosta.

MS-tauti on hyvin omapäisesti etenevä sairaus. Oman sairauteni alkoi äkäisellä optikusneuriitilla (näköhermon tulehduksella) jo 1990-luvun puolella, aikana, jolloin MS-tautiin ei vielä ollut nykyisiä immuno­modulatiivisia lääkityksiä. Näkö palautui, minkä jälkeen sairaus oli melko rauhallinen useita vuosia.

Uusi vuosituhat, uudet kujeet. Monenlaista ongelmaa alkoi ilmaantua. Joskus aamulla herätessä saattoi olla puolet kasvoista ja toinen korva puutunut, mikä kesti joskus parikin päivää. Välillä esiintyi fatiikkia eli MS-tautiin liittyvää voimakasta väsymystä. Jaloissa tuntui toisinaan outoja sähköisiä tuntemuksia ja jaloissa ja selässä alkoi olla spastisuutta ja neuropaattisia kipuja. Lopulta tuli tuntohäiriöt käsiin ja jalkoihin.

MS-tautiin ei ole parantavaa lääkettä. Lääkeyhtiöiden pääosin pistos­muodossa annettavat immuunijärjestelmää moduloivat lääkkeet on tarkoitettu aaltomaiseen taudin muotoon (relapsoiva-remittoiva) vähentämään relapseja eli pahenemisvaiheita. Tulehduksen etenemistä keskus­hermostossa ne eivät pysäytä. Usein aaltomainen tautimuoto muuttuu jossain vaiheessa yli 10 vuoden sairastamisen jälkeen sekundaarisesti progressiiviseen muotoon. Sekundaaris-progressiiviseen sairauden muotoon ei ole tarjolla kuin oireenmukaista lääkitystä.

Parin viime vuoden aikainen sairauteni kehitys on ruvennut näyttämään siltä, että selkeitä pahenemisjaksoja ja välin parempia jaksoja ei enää ole. Tauti on siis saattanut siirtyä ns. sekundaarisesti progressiiviseen vaiheeseen, jossa sairaus, keskushermoston tulehdusmuutokset ja niiden aiheuttamat oireet etenevät ja lisääntyvät tasaisesti, ilman ns. remissiovaiheita.

Tässä tilanteessa minä olen ottanut oman terveyteni omiin käsiini. Kasvatan kannabista ja lääkitsen itseäni itsekasvatetulla kannabiksella. Tieteelliset tutkimukset osoittavat hampun sisältämien kannabinoidien kiistattomat edut hermoston suojauksessa ja omat käytännön kokemukseni todistavat tämän lääkkeen toimivan omalla kohdallani.

Kiitos!

Kiitos läheisilleni, jotka ymmärtävät ja hyväksyvät tämän ratkaisuni hoitaa itseäni kannabiksella ja tukevat minua siinä. Erityinen kiitos puolisolleni <3 ja vanhemmilleni.

Kiitos hamppu.net:in ylläpidolle turvallisen bloginpitopaikan tarjoa­misesta.

Kiitos teille arvoisat lukijat, linkittäjät ja merkintöjeni kommentoijat. Asiallinen palaute, toiveet, risut ja ruusut ovat tervetulleita ja auttavat minua kertomaan paremmin niistä asioista, jotka lukijoita kiinnostavat.

Kiitos. :)

Avainsanat: , , , , , , , ,

6 kommenttia merkintään “Tervetuloa MS-potilas-blogiin!”

 1. Warewolf sanoo:

  Jaksamista sulle. Tämä kiinnostaa hieman että miten otat tämän lääkkeen? vapo, syöminen, poltto, muu?

 2. MS-potilas sanoo:

  Noin kaksi kolmasosaa päivän annoksesta syön (tai useimmiten juon, kaakaona) ja noin kolmasosan käytän vaporisoituna eli höyrystettynä Volcano-vaporisaattorilla.

  Aiemmin pääosin poltin kukkani, sittemmin käyttötarpeen kasvaessa siirryin terveyssyistä höyrystämiseen ja tämän vuoden keväänä aloitin säännöllisen käytön syömällä. Syömällä olen saanut ehdottomasti parhaat ja tasaisimmat vaikutukset oireiden hoidossa.

  Aion tulevissa blogimerkinnöissä kertoa tarkemmin mm. käyttämistäni annosteluista sekä hyviksi kokemiani reseptejä kannabiksen kukinnon valmistamiseen mahdollisimman tehokkaasti vaikuttavaksi lääkkeeksi. Ja tietysti siitä, miten ja mihin oireisiin lääkekannabis auttaa sairaudessani.

 3. Rytmi sanoo:

  Alkuun sanon että hienoa kun jaat kokemuksesi erilaisen, mutta epäilemättä tehokkaamman ja luonnonmukaisen ”hoitomuodon” tiimoilta. Hamppu.netille myös ruusuja blogin toteuttamisesta. Muiden MS-tautia sairastavien tai siihen sairastuvien vuoksi kysyisin että mikä sinun kokemuksesi mukaan on parhaiten soveltuva lajike kipujen/vaivojen lievittämiseksi? Onko sinulla jokin vakiolajike jota käytät?
  Voimia :)

 4. MS-potilas sanoo:

  Kiitos kommenteista, myös yhteydenottolomakkeen kautta tulleista. Tähän asti saamani palaute on ollut positiivista ja kannustavaa, ja se on tuntunut hyvältä :)

  Olen suosinut enemmän indicaisia lajikkeita ja indicapainotteisia hybridejä. Pääsääntöisesti kuitenkin kaikki THC-pitoiset lajikkeet auttavat suojaamaan hermostoa ja vähentävät MS:n oireita. Käyttämistäni lajikkeista voisin mainita mm. Shiva x Durga Mata (kiitos risteytyksen tekijälle) ja Pacifica. Tätä vastausta kirjoitellessani nautin juuri aamukaakaota, jossa on kaksi grammaa Shiva x Durga Mataa.

  Käytettäessä pieniä annoksia vain polttaen tai vaporisoiden on pilven laadulla eli käytännössä lajikkeella suurempi merkitys. Valintaan voi vaikuttaa enemmän normaalit sativoiden ja indicoiden erot sekä maku- ja mieltymyskysymykset, kuin erot lääkinnällisessä tehossa. Useilla ihmisillä indica rentouttaa ja jopa väsyttää tai nukuttaa. Sativaisempi taas ei niin väsytä ja voi sopia näin paremmin päiväkäyttöön. Itseäni indica ei väsytä, mutta rentouttaa lihaksia ehkä hieman paremmin kuin sativa ja näin ollen indica on sopinut minulle hyvin myös ns. päiväpoltoksi.

  Kun käyttää suurempia annoksia säännöllisesti syöden, on elimistön kannabinoiditaso tasaisesti korkeampi kuin ilman lääkitystä. Taso ja reseptorien aktivaatiotila ei muutu nopeasti niin kuin polttamalla tai höyrystämällä käytettäessä ja pilven tunnetta ei enää koe, eikä tietenkään sen vivahteitakaan. Tällaiseen käyttötapaan siirryin keväällä. Tällaisessa käytössä lajikekysymys on vielä vähemmän tärkeä, koska lääkkeen ”sivuvaikutusta” eli pilveentuloa ei enää tapahdu.

  Vielä tiivistettynä: kaikki THC-pitoiset lajikkeet toimivat – lääkinnällisessä mielessä kaikista saa helpotusta ja suojaa hermostolle MS-taudissa. Vahvuus ja hyväsatoisuus on ainakin itselläni tavoiteltava asia. Pienempiä annoksia käytettäessä lajikevalinta on olennaisempi, useissa tapauksissa indicapainotteiset ovat hyviä, mutta valinta pohjautuu kuitenkin lopulta henkilökohtaisiin mieltymyksiin koetuista vaikutuksista.

 5. Sussu Pee sanoo:

  Mielenkiinnolla jään seuraamaan ja toivon että lääkitys toimii.. saatankin itse joskus kokeilla samaa hoitoa mikäli seina nousee vastaan ja keinot loppuvat.
  Nyt odottelemaan läpimurtoa. JEI!
  Toivottavasti kaikki menee/jatkuu hyvin. Take care.

  <3: Kohtalotoverisi, Sussu.

 6. kroonisen vamman haltija sanoo:

  Todella hieno homma tämä blogi, MS ja hermostovauriot sekä monen hengen vievän sairauden haittojen kontrolointi kannabista käyttäen on todella havaittu maailmalla toimivaksi ja vielläpä taloudelliseksi tavaksi hoidattaa vammojen/tautien oireita. Miksi tämä etenee niin kankeasti, syyhän on Suurelta osin lääketehtaissa jotka eivät ole ihmisiä vaan omistajiaan varten maksimi voiton tuottamiseksi. Onneksi jokainen jolla on sen verran toimintakykyä jäljellä että jaksaa hoitaa kaapissaan tätä lääkekasvia, voi omaksi edukseen näin tehdä. Lakikin antaa siihen osaltaan mahdollisuuden, ja kiinni jäädessä tuleekin vedota siihen että suomen laki kieltää huumausaine kasvatuksen mutta sallii lääke/tutkimus kasvatuksen. Ja jos sinulla on diagnoosit joilla muissa EU maissa saa kannabiksen hoitomuotona, tulee vedota EU ihmistuomioistuimeen ja vaatia elämän arvostamista suomen kämä valtioltakin.

  Voimia kaikille sairaille ja vammautuneille, me emme ole yksin vaikka tässä maassa koitetaankin lakaista maton alle kaikki mikä ei kosketa valtaeliittiä.