Nyt ku ne poliitikotki ovat alkaneet valua brysseliin kun heidän mukaan siis sieltä voi paremmin ohjata oman maan asioita.. Arkadianmäellä päätöksen teko on jo hieman rajoitteellista.. Eli jos on EU-Direktiivi, sitä vastoin lakia ei arkadianmäellä enään säädetä vaan asioiden hoito tapahtuu EU-tasolla.
Kyllä liittovaltiokehitys on menossa jatkuvasti, vaikka populistiryhmät nousee EU:ta vastaan.. Silti Euroopan Unioni on jo aikoja sitten haaveiltu olevan "Euroopan yhdysvallat" ...näin tulee vamasti käymään.. Ehkä (mun mielest) venäjän uhkaava käytös voi kääntää populistien kannatuksen laskuun ja liittovaltiokehitystä eteenpäin kun ihmiset haluaa loppupeliessä stabiilia elämää ja ehkä isomman puolustuskoneiston.
No, paskapuheet sikseen.. Tuo EU-laajuinen kansalaisaloite on jo olemassa, siellä ei ole kuin reilu 1000 ääntä suomesta.. Mun mielestä asiaa voisi ajaa suomen dekriminalisaation kannalta, vaikka aloite tarkoittaa laillistamista, sitä ei tiedetä miten sille käy jos se käsittelyyn menee.. Tuleeko maille vaihtoehdoiksi joko dekriminalisoida kannabis tai perustaa sille omat myymälät. Voihan se käydä niin, että täyslaillistamista ei ole pakko tehdä, mutta pakoitetaan direktiivillä rankaisemasta omaan käyttöön tapahtuvasta kasvatuksesta..
en tiedä, en tiedä....
Tuo EU-tason sivu on helppo allekirjoittaa, suomeen melkein voisi SKY:n kautta sponssata tähän tarkoitukseen sivut, suomentaa asiat(kyllä, kaikki ei ymmärrä englantia) sekä sieltä sitten linkki tuonne jossa voi allekirjoittaa ja toki infoa "paina sivulla nappia X ja Y ja kirjoita näihin kenttiin nimi, maa jne" ..Tottakai tämä pitäisi päättää SKY:n hallituksessa ja siitä onko jäsenmaksua maksavat henkilöt haluavia sitoutua tekemään EU:n laajuinen fi-päätteellä oleva sivu esim "laillinenkannabis.fi" tai jotain helppoa ja sitten tätä kautta ohjattaisiin samantien sivulle jossa on suomennettu teksti ja sitten linkki varsinaiselle sivulle jonne suomenkielisellä sivulla on neuvottu kuinka mokoma allekirjoitus tehdään.. silloin virallisen sivun englantia ei tarvitse lukea vaan domainiin tehty kotisivu kertoo kaiken, toki sivu voisi olla suomi, ruotsi ja englanti kieleltään jossa ohjataan suoraan allekirjoittamaan "Weed like to talk" -aloite.
Ruotsissa tietääkseni on jo nettisivut tehty ko. asialle.. Kyllä tuo suomessakin saisi sen vaaditun täyteen jos samat henkilöt käyvät kirjoittamassa ko. aloitteen.. Toiset silti kielltäytyvät sitä kirjoittamasta koska halutaan dekriminlaisaatiota, ei laillistamista.. Toisaalta asiat ei välttämättä mene tuon aloitteen mukaan vaikka se täydet nimet ja maat kerääkin.. Se on kuitenkin helppoaki helpompi laittaa allekirjoitus eikä vaadi tunnistuksia kuten suomessa jotka ovat joillekkin esteenä.
Weed like o talk -aloitteella läpimennessään on enemmän painoarvoa kuin millään arkadianmäelle menevällä paperilla, vuosi vuodelta brysselistä tulee enemmän keskeinen politiikan keskus jossa tehdään yleiseurooppalaiset käytännöt.
Jos EU-tasolta tulisi päätös, että EU-alueella kannabiksen käytöstä ei saa rangaista ja sitä saa myydä jo haluaa.. Itse ainakin näen, että EU:ssa tuo aloite voi tosiaankin muuttua hieman "löysemmäksi" ja antaa kannabiksen myynti vapaaehtoiseksi, mutta siitä pamputus määrättäisiin lopettaa.. Ehkä näinkin..
isot poliittiset ristiriidat EU:n sisällä aiheuttaa myös kitkaa toisten valtioiden kesken ja kannabiksen hallusapito, käyttö ja kasvatus ovat asioita jossa jokaisessa maassa EU-kansalaiselle laki on eri. Esim ruotsin rajalta maata pitkin hollantiin on VAIN 2000kilometriä matkaa.. On hullua miettiä, että siellä aikuiset saavt kannbista halutessaa polttaa, mutta täällä joutuu kymmenistä taimista syytteesee törkeästä huumausainerikosesa eikä kannabista ole säädelty monessakaan maassa erikseen alkoholista ja huumeista kuten hollannissa asia on selvästi tehty..
Kyllä täällä ne tiukat poliitikot jotka eivät edes tiedä mitä marihuana on joutuvat nöyrtymään jos heidän ihailemastaan brysselin byrokratiakeskuksesta tulee säädös, että jokaisen maan pitää hoitaa päihdepolitikka EU:n mukaisesti, monikin poliittinen linjaus on jo säädelty jollai tapaa kaikille tasa-arvoisesti ja annettu hieman joustovaraa valtioille.. Esim pienemmät jutut direktiivistä jätetään pois.
Siis tää on vaa mun arvailua, mutta tosiaanki jos toi miljoona ääntä tulee ja 7 maata täyteen, voi olla, että rangaistus pitää poistaa EU-tason kannabispolitiikasta, mutta jokainen valtio voi päättää haluaako myydä sitä vai antaako asukkaiden itse sen itselleen rekisteröidyissä klubeissa tai pienissä teltoissa kasvattaa..
Kyllä se vuosi vuodelta arkadianmäki alkaa olemaan vain koneisto joka toteuttaa brysselin byrokratiaa kansalliselle tasolle. Onneksi suomella on yksi meppi jonka puolue haluaa "portugalin mallin" 2015-2019 puolueohjelmassaan ja on Hautala muistaakseni kokeillutkin hampusta tehtyä poltettavaa nautintoainetta..
Luin keväälä lehdestä, että suomi oli jossain sijalla 20 sen suhteen kuinka paljon brysselistä joudutaan antamaan nottia direktiivien hitaaseen käyttöönttoon. Joka toinen direktiivi lojuu jossakin liian pitkään, että siitä pitää brysselistä muistuttaa suomen hallintoa, että pitäs toimia eikä turhaan jarrutella direktiivejä jotka ovat jo päätetty ja laitettu täytäntöönpantavaksi tiettyyn määräaikaan mennessä.. Suomi on aikamoinen vastarannankiiski EU-direktiivien suhteen.. Lehdessä oli kaavio kaikista valtioista jotka toteuttavat EU-direktiivit.. siis kyse oli kuinka nopeasti eri valtiot ottavat direktiivit käyttöön.. Suomi on viimeisten joukossa ja niiden maiden vierellä joita moni suomalainen pitää "kehitysmaana" ..Yllättäviäkin itäeuroopan valtioita oli siellä kärkisijoilla tämän direktiivien nopeuden suhteen ja tosiaankin joka toisesta direktiivistä suomea hoputellaan kun mitään ei tehdä ja asiat vaan venyy..
Samassa lehdessä oli matkailuopas amsterdamiin ja ohimenne mainittiin neutraalisti coffeeshopit jotka eivät ole kahviloita vaan kannabiskahvioita jotka kuulemma haistaa jo kaukaa, mutta nämäkin turistikohteet kerrottiin..
Lehdesä siis käsiteltiin eurooppaa ja samalla oli näitä malleja mitkä maat "toimii" EU:n byrokratian mukaan ja mitkä eivät, ei ois median antaman kuvan mukaan uskonut suomen olevan niitä vastahakoisimpia valtioita.. Tällä se EU:sta valitetaan kun "sitä ja tätä" ja puolet direktiiveistä on toteuttamatta tai nissä kestää pidempään kuin pitäisi.
