Kuva

Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

Päihdepolitiikka, tiedotusvälineet, lainsäädäntö
Alueen säännöt
Politiikka ja media
Tämä alue on tarkoitettu kannabis- ja päihdepolitiikasta keskusteluun.

Alue on erittäin tiukasti moderoitu; lue ohjeet ennen kirjoittamista. Alueelle kuulumattomat keskustelut siirretään Tuhkakuppiin.
Kirjoita viestisi asialliseen ulkoasuun. Ylläpidolla on oikeus muuttaa epäasiallisen viestin sisältöä tai poistaa viesti.
Avatar
Markus_Heikkila
1 tähti
1 tähti
Viestit: 86
Liittynyt: 20.1.2005

Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja Markus_Heikkila » 10.12.2007 19:35

Sikäli kuin Ponsi-lehden teosta ei enää näytä olevan mun lisäkseni kuin yksi henkilö kiinnostunut, on aika vetää virallisesti töpseli seinästä. Kuitenkin, kun juttuja jonkin verran syntyi, niin niitten kirjoittajat voisivat julkaista ne jossain - blogeissa, muilla foorumeilla tms. Paremman puutteessa tässä ketjussa. Alla oma kirjoitukseni.

Jos et tiedä, mistä on kyse, tsekkaa:

http://www.hamppu.net/forum/viewtopic.p ... 74&start=0

Unikko on okei, hampunlehti ei

Heroiinimainoksia näkee Suomessa kaikkialla: eläkeläisten käsilaukuissa, ylemmän keskiluokan kahvipöydissä, keski-ikäisen naisten vaatteissa, opiskelija-asuntoloiden ikkunoissa, sanomalehdissä, lasten koululaukuissa - jopa vauvojen tuttipulloissa. Unikko on kaikkialla.

Heroiinilla on Suomessa pitkät perinteet. Sitä käytettiin aina 1950-luvun loppuun asti laajasti kipu- ja yskänlääkkeissä. Heroiinin viihdekäyttö oli yleistä sotien jälkeen ja luultavasti jo niiden aikana. Suomessa oltiin haluttomia kieltämään heroiini, vaikka esimerkiksi Yhdysvalloissa oli heroiinin valmistus ja hallussapito kielletty jo vuonna 1924.

Apteekkimyynti lopetettiin Suomessa vasta vuonna 1957, tasan viisikymmentä vuotta sitten. Vain seitsemän vuotta tämän jälkeen Marimekon suunnittelija Maija Isola loi kuuluisaksi tulleen Unikko-malliston. Siitäkin huolimatta, että silloinen pääjohtaja Armi Ratia oli ehdottomasti kieltänyt kukkakankaiden suunnittelun. Heroiinia tehdään unikoista valmistettavasta oopiumista.

"Kannabispaidasta" nousi kohu

Yksi kesän omituisimmista uutisista oli Nanso-vaatemerkin "kannabispaita". Iltalehden kohun saattelemana Anttila veti pois myynnistä paidan, jossa väitettiin olevan kaksi hampunlehteä. Irti huumeista Ry:n toiminnanjohtaja Riitta Toiviainen väitti paitojen olevan "piiloviestintää, joka tekee työtä huumeiden käytön hyväksymisen puolesta" ja peräänkuulutti yrityksiltä yhteisvastuuta. Kyseenalaista oli, olivatko lehdet edes hampunlehtiä sillä enemmän ne muistuttivat lupiininlehtiä.

Samaan aikaan Unikko-kauppa käy kuumana ilman, että kukaan sitä paheksuu. Ilmiö taitaa olla sama kuin tekijänoikeuskysymyksissä. Jos jaat tuhat laitonta kopiota, saat rangaistuksen. Jos jaat miljoonia laittomia kopioita päivittäin, kukaan ei viitsi nostaa kohua. Googlen omistaman Youtube-videopalvelun sisällöstä suuri osahan on ladattavissa palvelusta ilman tekijöiden lupaa.

Hampunlehden kuva ei kuitenkaan ole sama asia kuin unikonkukan kuva. Ne eivät merkitse samaa asiaa. Ei ole olemassa maailmanlaajuista heroiinin laillistamiseen pyrkivää joukkoa, joka käyttäisi unikkoa symbolinaan. Sen sijaan hampunlehti symbolisoi kannabiskieltolain vastustamista. Se on kuin rauhanmerkki aikoinaan: konservatiiviset voimat paheksuvat sitä suorastaan hysteerisesti. Ikään kuin se olisi antikristuksen symboli, jonka pelkkä näkeminen saa pahan voimat valloilleen.

Voiko kannabis avata portit huumehelvettiin?

Hampunlehden herättämä hysteria vaikuttaa järjenvastaiselta. Ja sitä se onkin. Kun kaikki varteenotettavat tutkimukset osoittavat, että kannabis on haitattomampaa kuin tupakka tai alkoholi, kieltolain kannattajien ainoaksi oljenkorreksi on jäänyt porttiteoria. Se on väite, jonka mukaan kannabiksen käyttö johtaa lähes väistämättä heroiinin käyttöön. Tämäkin teoria on kuitenkin moneen kertaan todettu paikkaansa pitämättömäksi.

Porttiteoria pitää kuitenkin paikkansa sen suhteen, että kannabiksen laillistaminen johtaisi melko varmasti lievempään suhtautumiseen myös muihin laittomiin päihteisiin. Eli helvetin portit aukenisivat. Tämän takia hampunlehteen suhtaudutaan niin vihamielisesti. Huumesodan rintamalinjaksi on muodostunut kannabis. Siksi etujoukot keskittävät kaiken tarmonsa tähän rintamaan - molemmin puolin.

Kuten sodassa yleensäkin, järkevä keskustelu on julistettu päättyneeksi. Kannabissoturit antavat järjenvastaisia myönnytyksiä. Eiväthän hekään tietenkään haluaisi, että heroiiniin suhtauduttaisiin toisin. Todellisuus hämärtyy. Edes heroiinin laillistaminen ei toisi maanpäälle antikristuksen valtakuntaa, vaikka yleinen uskonkappale näin kuuluukin.

Hampunlehden maine on kuitenkin huono myös toisesta syystä. Sitä pitävät esillä useimmiten vain nuoret fanaatikot, jotka muistuttavat ulkoisesti juuri sitä kuvaa minkä kieltolain kannattajat yrittävät "kannabisnarkomaaneista" antaa. Se mitä tarvitaan on symbolin tekeminen salonkikelpoiseksi. Hampunlehden on alettava näkyä kaduilla ja työpaikoilla tavallisten ihmisten päällä. Tarvitaan koruja, heijastimia, solmioneuloja, luottokortteihin liimattavia tarroja, teräksisiä kuulakärkikyniä ja niitä tyylikkäitä käsilaukkuja.
Relaa vähän - Lataa ilmainen, puheeton rentoutus-mp3 - http://Puodit.net

Avatar
budddha
Viestit: 34
Liittynyt: 19.11.2007

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja budddha » 11.12.2007 8:39

Harmi että tuo lehti projekti ei sitten onnistunutkaan. Yllä oleva artikkeli oli hyvin mielenkiintoinen. Tuollaisia olis kiva lukee enemmänkin. Jos tuo projekti tuosta vielä tokenee, niin olen valmis auttamaan. Opiskelen media-alaa, joten osaan kirjoittaa ja taittaa artikkeleita melko hyvin. Varsinkin aiheesta, josta olen kiinnostunut ;)
To me brainwashed is braindead!

Avatar
Matisyahu
1 tähti
1 tähti
Viestit: 429
Liittynyt: 11.11.2006

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja Matisyahu » 11.12.2007 12:18

Jaa, tässä olisi yksi artikkeli... Ylläpito voisi vaikka järjestää nämä johonkin (jos siltä tuntuu). Aamupaukut pärisee...

Sadonkorjuun aika



Sadonkorjuu on varmasti jännittävin osa kannabiksen elinkaaren aikana. Kuukausien huolenpidon jälkeen on aika korjata talteen hartsin peitossa olevat kukinnot ja trimmilehti josta voidaan valmistaa korkealaatuista hasista.

On selvää, että kasvit tulee niittää seuraavan muutaman viikon aikana, mutta koska on optimaalinen aika? Jokaisen kannabiskasvin elinkaari on yksilöllinen, eli siemenpankkien ilmoittamat kukitusviikot ovat lähinnä suuntaa-antavia. Asiaa monimutkaistaa vielä se, että voit valita niittoajankohdan sen mukaan, haluatko satosi tuottavan ‘kirkkaamman’ pilven, vaiko narkoottisen jumin. Onneksi suurin osa kannabislajikkeista antaa selviä merkkejä elinkaarensa lopun lähenemisestä, ja siitä minkälaisen pilven se tuottaa.

Tässä artikkelissa tarkastellaan kasvin elinkaaren viimeistä vaihetta eli kukkimista, keskittyen erityisesti kahteen viimeiseen viikkoon jolloin THC-pitoisuus ja trikomien määrä on korkeimmillaan. Kärsivällisyydellä ja tarkalla huolenpidolla voit saada mahtavaa kukintoa, jonka pilvi on juuri sinulle sopiva.

Lähes kaikki kannabiksen käyttäjät tietävät että psykoaktiivinen ainesosa hampussa on THC. Kasvattajana on hyödyllistä tietää asiasta hieman enemmän: kuinka THC kehittyy ajan mittaan, ja kuinka kemialliset muutokset trikomeissa aiheuttavat erilaisia psykoaktiivisia vaikutuksia.

Kaikkien kasvien päämäärä on luoda siemeniä ja jatkaa sukuaan. Trikomit suojelevat siemeniä eläimiltä, hyönteisiltä, haitalliselta säteilyltä ja sieni-infektioilta. Cannabis sativa –kasvin trikomit sisältävät THC:tä, yhdistettä joka aiheuttaa ihmisissä psykedeelisen pilven. THC on lyhenne sanoista delta-9-tetrahydrokannabinoli (C21H30O2). Kukkimisen loppuvaiheessa THC alkaa hapettua ja hajota toiseksi yhdisteeksi jota kutsutaan kannabinoliksi tai CBN:ksi (C21H26O2). Korkea CBN-määrä luo yleensä narkoottisen ja rentouttavan pilven, kun taas THC:n vaikutus on euforisempi ja jopa piristävä. Tätä tietoa hyväksi käyttäen voit tarkastella kasvisi trikomeja ja päättää sadonkorjuun ajankohdan saadaksesi juuri haluamasi psykoaktiiviset vaikutukset.

Kannabiskasvit tuottavat THC:tä ja CBN:ää trikomeissa, joita esiintyy kaikissa kasvin vihreissä osissa. Varsissa ja varhaisissa aurinkolehdissä trikomit ovat pieniä, puolipallon muotoisia ja kasvin pinnassa kiinni. Kun kasvi kukkii, trikomeita ilmestyy pieniin lehtiin ja ensimmäisiin verhiöihin (verhiöiden tehtävä on kehittää ja suojata siemeniä jos uroskasvi pölyttää naaraan). Verhiöiden trikomit ovat varsien päässä ja muistuttavat ulkonäöltään mikroskooppisia sieniä. Kukkimisen aikana yhä enemmän ja enemmän trikomien peittämiä verhiöitä muodostuu tiiviisiin ryppäisiin, jota kutsutaan kukaksi tai budiksi. Kun kasvit lähenevät elinkaarensa loppua verhiöt alkavat turvota ja kypsyä, samalla kun trikomien määrä kasvaa huimaa vauhtia.

Toinen indikaattori kasvin kypsyydestä on emikarvojen väri. Niiden tarkoitus on kerätä siitepölyä ilmasta, luoden siemenen kasvamaan verhiön sisään. Kun siitepölyä ei ole, verhiöt kasvavat tiiviisiin rykelmiin ja lopputuloksena on sinsemillaa (espanjasta sin = ilman, semilla = siemen). Kasvin lähetessä elinkaarensa loppua, valkoiset emikarvat tummuvat oranssiksi.

Kun trikomien määrä kasvaa, niitä kannattaa tarkastella lähemmin, kuitenkin varovasti kasvia vaurioittamatta. Paras tapa saada lähikuvaa trikomeista on 30x mikroskoopin tai luupin avulla. Trikomit ovat yleensä alussa kirkkaita tai läpinäkyviä. Kasvin kypsyessä ne samenevat, ja lopulta tummuvat meripihkan oranssiksi THC:n hajotessa. Tarkkailemalla trikomeja kukituksen aikana voit saada hyvän kuvan kasvin kypsyydestä. Monet kasvattajat niittävät kasvinsa, kun lähes kaikki trikomit ovat sameita, ja 10-50% meripihkan värisiä varmistaakseen maksimimäärän THC:ta valmiissa tuotteessa. Suosittelen kuitenkin, että testaat kukintoa eri vaiheissa kukitusta löytääksesi juuri sinulle sopivan pilven. Antamalla kasvin kukkia pidempään THC:n kokonaismäärä voi nousta mutta niin nousee myös CBN, jonka vuoksi jotkut korjaavat satonsa aikaisemmin, kun osa trikomeista on vielä kirkkaita.

Jokaisella kannabislajikkeella on yksilöllinen aika jolloin THC on korkeimmillaan, kestoltaan tyypillisesti n 1-2 viikkoa. Sadonkorjuu aikaisin tai myöhään tämän ajanjakson puitteissa vaikuttaa pilven laatuun. Niittämällä aikaisin kukintosi tuottaa kirkkaamman pilven, joka korostuu sativavoittoisissa lajikkeissa. Sativapilvi on luonteeltaan psykedeelinen, pirteä olotila joka sopii hyvin sosiaalisiin tilanteisiin. Jos niität myöhään, kukinto tuottaa raskaamman, tiputtavan pilven, joka taas korostuu indicavoittoisissa lajikkeissa. Niin sanottu ‘jumi’ sopii hyvin myöhäiseen iltaan rauhoittamaan ja auttamaan nukahtamisessa. Myöhää niitetty kukka onkin lääkekäyttäjien suosiossa sen kipua poistavan ja ruokahalua kiihottavan vaikutuksen johdosta. Jos korjaat sadon keskivaiheilla, saat vaikutuksilta kultaisen keskitien. Jos olet ensimmäistä kertaa liikkeellä tai et ole varma minkälainen pilvi sopii sinulle, tähtää keskelle ja et tule pettymään.

Tarkastellessasi kasveja joudut pitämään näppisi kurissa. Tämä voi olla vaikeampaa kuin miltä se kuulostaa. On oikea tapa ja väärä tapa testata valmistuvaa kukintoa. Monet uudet kasvattajat aloittavat kasviensa riipimisen jo muutaman viikon kukkimisen jälkeen. Yleensä tämä johtuu kokemattomuudesta ja tiedon puutteesta, johon lisätään vielä ensikertalaisen innostus. Jos nypit pieniä nuppuja kukituksen alussa, tulet pettymään sekä vaikutusten että lopullisen sadon määrän suhteen. Peukalonpään kokonen nuppu kukituksen alkuviikoilla on muutaman kuukauden päästä miehen käsivarren kokoinen pamppu. Ei niin, etteikö kasveista saisi olla innostunut. En tiedä yhtään kasvattajaa, joka ei alkaisi kuolata katsellessaan kasviensa varsien taipuvan hartsisten kukintojen painosta.

En suosittele ottamaan yhtään nuppua kasveistasi, ennen kuin ne alkavat kypsyä, ja sillonkin tulisi ottaa vain pieni nuppu joka toinen päivä. Ota ensimmäiset maistiaiset kasvin keskiosasta, kun noin 10% emikarvoista on tummunut oranssiksi. Kun olet leikannut pienen nupun, se täytyy kuivattaa. Kuivatus ja kypsyttely pitkän kaavan mukaan kestää pidempään kuin kasvillasi on elinaikaa jäljellä, eli joudumme turvautumaan pikakuivatukseen. Pikakuivatus on kaukana optimaalisesta tavasta muuttaa rehevä, märkä budi poltettavaksi, mutta se on paras tapa maistaa kukintoasi parin päivän välein sen kypsyessä.

PIkakuivatukseen on monta tapaa, mutta yksi parhaista käyttää hyväkseen kasvatuslamppujesi hukkalämpöä. Leikkele budi silpuksi ja levitä se tasaisesti paperin päälle. Aseta paperi suurpainenatriumvalaisimesi virtalähteen tai heijastimen päälle kahdeksitoista tunniksi. Ottaen huomioon että tämä on pikakuivatusmenetelmä, kukinnon maku on hyvä ja tehokin hyväksyttävä.

Nyt voit korjata sadon luottavaisin mielin tietäen, että se tuottaa juuri sinulle sopivan pilven. Nauti sadostasi!
Analist, butt stash specialist,
from inside brown ass, excrete brown stash... - Lion of Judah

Avatar
redirwol
Viestit: 106
Liittynyt: 8.9.2004

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja redirwol » 23.12.2007 16:25

Tuo oli hyvä artikkeli, ei turhan vakavalla otteella kirjoitettu :yes:. Kasvien valmistuminen on aina aika kinkkinen ajankohta, aina sitä miettii jo turhan aikaisin että kasvit ovat valmiita pitäisiköhän alkaa huuhdella :)
-The only thing we have to fear is the fear itself-

Avatar
reijo hiller
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 2717
Liittynyt: 22.2.2004

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja reijo hiller » 11.2.2008 21:54

Laitanpa tähän oman kyseiseen tekeleeseen tarkoitetun "kolumnini" myöhässä. (Jaa miksi sitten nyt kun en aiemmin? Nyt kerrankin tarvitsin jutussani olevia tietoja, ja samalla totesin, että se on liian harvassa/vaikeassa talletuspaikassa säilössä.)




Siihen aikaan kun isä lampun osti


Viime vuosisata oli Cannabis sativa -kasville tapahtumarikasta aikaa: vuosituhansien rauhaisan elon jälkeen siitä tuli nopeasti ”hulluutta, rikollisuutta ja kuolemia – sekä eniten väkivaltaa aiheuttava huume ihmiskunnan historiassa” (Harry Anslinger). Kannabis sai pääosan uudessa kauhuvalistuksessa. Siitä tuli myös todiste ei-toivottujen vähemmistöjen (kuten jazz-muusikoiden) huonoudesta sekä maailman lähes joka kolkassa kielletty kasvi, jota vastaan taistelemiseen on uhrattu hämmästyttävä määrä aikaa, vaivaa ja rahaa. Vuosisadan loppupuolella kohu alkoi paikoin laantua, mutta suurimmassa osassa maailmaa kannabiksen asema säilyi samana.

Mikä vuosisata se kannabikselle olikaan! Nyt on uuden vuosituhannen aika – miltä tämä aikakausi näyttää kannabiksen suhteen?

Sanomalehdissä on uutisoitu jo pitkään satunnaisesti kotiviljelmistä, ja lämpölampuista tuskin päästään milloinkaan. Uutisten sisällössä voi kuitenkin nähdä uusia suuntauksia: yhä useammin kerrotaan kotikasvatuksen yleistymisestä ja helppoudesta internetistä tilattavine siemenineen. 2000-luvun alussa tulivat myös internetin keskustelufoorumit, jotka ovat viime vuosien aikana suuresti kasvaessaan edistäneet harrastuksen leviämistä. Internetin yleistymisen ja kyseisten foorumien merkitystä etenkin tällaisen periferiavaltion kannabisharrastajille ei voi juuri liioitella.

On saatu myös ensimmäinen suomalainen virallinen reseptikannabiksen käyttäjä, joka tosin joutui taistelemaan 20 kuukautta saadakseen oikeuden käyttää kipulääkettään. Tämä on kuitenkin hyvin tärkeä ennakkotapaus.

Nuorten kannabiskokeilujen kerrotaan vähentyneen viime aikoina, mutta käytännössä hamppu näyttää vallanneen lisää alaa. Kotikasvatuksen selvä yleistyminen, takavarikkomäärien kasvusuuntaus ja kannabiksen saaman mediatilan kasvu kertovat kokonaisuutena kaikkea muuta kuin vähentyneestä käytöstä. Erään kuvan antaa kotimaisen keskustelufoorumin pienten uutisten arkisto: Vuonna 2005 kotimaisesta mediasta bongattiin jollain tavalla hamppuun viittaavia pieniä uutisia reilut 40 kpl. Tätä kirjoittaessani syyskuun alussa 2007, uutisia on tullut tänä vuonna noin 85 kpl – ja lähes kolmannes vuodesta on vielä jäljellä. Lähes joka kuukausi jossain kotimaisessa lehdessä on myös raportoitu kotikasvatuksen yleistymisestä.

2000-luvun aikana näyttää tapahtuneen monenlaista positiivistakin kannabiksen suhteen. Puolet A-klinikoiden johtajista ja Ritva Santavuori uskovat kannabiksen laillistuvan jossain vaiheessa. Kai meiltä löytyy uskoa vähintään saman verran? Kansa on muurahaislauman tavoin tallannut holhouksen uraa eteenpäin pitkään kysymättä miksi ja hyläten ne, jotka haluaisivat kulkea eri polkua. Nyt lauman yhtenäisyys on alkanut rakoilla: sivupoluillakin on elämää, eikä syvä ura näyttäydykään enää ainoana vaihtoehtona.

Paljon on kuitenkin vielä tapahduttavakin. Helmikuussa 2007 ilmaisjakelulehti V vedettiin pois jakelusta sen jälkeen, kun vastaava päätoimittaja huomasi lehdessä olevan huumeartikkelin käsittelevän huumeita ”vastuuttomalla tavalla”. Elokuussa Kaarinan poliisi tuhosi öljyhamput kasvattajalta, joka oli viljellyt öljyhamppua usean vuoden ajan ja tehnyt ympäristönhoitajan tutkintonsa lopputyön hampun hyödyntämismahdollisuuksista. Viljelijä oli nuoruudessaan saanut sakot kannabiksen käytöstä ja poliisi kertoo tehneensä öljyhampuille ”pikatestin”, josta ei paljastettu Turun Sanomille sen enempää. Kaarinan poliisin päällikkö Pekka Uotila pitää viljelmän tuhoamista perusteltuna ”muun muassa viljelijän taustat huomioon ottaen”.

Jokunen vuosi sitten osallistuin Helsingin Sanomien kannabiskeskusteluihin, jotta mukana olisi edes joitain ns. järkeviä (hysteriaa ja kärjistystä välttäviä) mielipiteitä. Nykyään osallistuminen samoista syistä ei ole tarpeen: yleensä suurin osa HS:n keskustelupalstan hamppuaiheisten ketjujen viesteistä on jollain tavoin hamppumyönteisiä. Ottaen vielä huomioon, että kyseisen palstan viestit käyvät läpi ennakkotarkistuksen, eikö tätä voida luonnehtia merkittävän sivupolun syntymiseksi?

Meidän on jatkettava kontrollin uralta poikkeamista ja pidettävä ääntä sivupoluiltamme, kunnes muillekin käy selväksi, ettei syväksi uurtunut holhouksen polku ole oikea tie päihdepolitiikassa. Keinoja on monia: vaikuttaa voi niin median tai politiikan kautta kuin suoraan kanssaihmisiin. Tietoa on jaettava, mielipiteitä ilmaistava äänekkäästi, kannabista on käytettävä ja kasvatettava sitä häpeämättä, kunnes tarpeeksi suuri joukko tajuaa nykyjärjestelmän toimimattomuuden – silloin olemme onnistuneet.

Avatar
Hammerheart
1 tähti
1 tähti
Viestit: 107
Liittynyt: 9.7.2006

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja Hammerheart » 1.7.2008 19:15

Ajatusleikkiä kun lehte ei tullu:

Miten olisi jo olemassa olevien kannabis kulttuuria edistävien/valistavien lehtien/lehden suomentaminen? Esimerkiksi Cannabis Culture ja Treating Yourself. Olettaisin että 2kk välein ilmestyvä suomalainen "kannabis kulttuuri lehti", vaikka puolet CC:n sivumäärästä eli noin 50 sivua, ei olisi ainekaan liikaa vaadittu. Lehden ei tietenkään tarvitsisi olla aina samanlainen uuden esikuvan lehden kanssa. Myös vanhempien lehtien hyvät artikkelien käyttöön en näkisi mitään ongelmaa. Tästä voisi innostua myös muunmaalaiset. Oletan että CC ei lähtisi tälläisellä rahastamaan. Lääkekannabis lehti Treating Yourself on luettavissa internetissä.

Tälläinen ajatus. Tyrmätkää tai kehittäkää eteenpäin koska minusta siihen ei ole. (valitettavasti ei ainekaan vielä)

http://www.cannabisculture.com/
http://www.treatingyourself.com/
HamppuTV @ http://tv.hamppu.net/ @ YouTube

Avatar
Pulitrukki
3 tähteä
3 tähteä
Viestit: 741
Liittynyt: 30.8.2007

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja Pulitrukki » 2.7.2008 7:04

Hammerheart kirjoitti:Miten olisi jo olemassa olevien kannabis kulttuuria edistävien/valistavien lehtien/lehden suomentaminen?


Helvetin hyvä idea. Mistä suomentajat, entä kustantajat? Itse olen käytännössä kaksikielinen, joten suomentaminen ei ainakaan itselleni tuottaisi ongelmia, ja kyllähän sitä hyvän asian eteen on ollut tapana työtä tehdä... :think: Vaan löytyykö muita kiinnostuneita?
kuumotukset ei oo kuumotuksia jos kuumottelija ei kuumotu

Pun Worg
2 tähteä
2 tähteä
Viestit: 1187
Liittynyt: 4.10.2007

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja Pun Worg » 2.7.2008 17:40

Déjà vu...

No ei, vitsi vitsi. Olen innolla mukana kääntämässä!

Vieras

Re: Lehtijutut, joita ei koskaan julkaistu

ViestiKirjoittaja Vieras » 12.7.2008 13:31

loistavaa, loistavaa!!
tää reiskan teksti on kyllä ehdottomasti yleistajuisesti kantaaottavin, vaikka kukintotietous varmasti onkin monelle asiasta tietämättömälle todella eksoottista luettavaa.


Palaa sivulle “Politiikka ja media”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 36 vierailijaa