numbernine kirjoitti:...
No niin, emme siis päässeet kovinkaan pitkälle keskustelussamme ja tiettyjen normien mukaan ymmärrän vaitonaisuutesi Liberaali-politiikan vaikutuskeinoista.
Lyhytsanaisuuteni johtui paljon siitä, että en ollut lainkaan varma ymmärsinkö kysymyksiäsi. Olen yksinkertainen ihminen ja pidän yksinkertaisista kysymyksistä
numbernine kirjoitti:
Mutta se on hyvin oleellista tietoa äänestäjille, että kykenette vakuuttamaan heidät omasta osaamisestanne politiikassa. Ilman äänestäjien vakuuttamista ei irtoa paljoakaan äänestäjiä puolestanne. Sinun henkilökohtaisella mielipiteelläsi ei ole mitään merkitystä EU:n suhteen niin kauan kun et omaa keinoja vaikuttaa siihen käytännössä eikä eduskunnassa asiasta äänestystä, muutaman muunkin kansanedustajan turvin, vaatiminen tainne tuottaa kovin helposti tulosta johtuen maassamme vallitsevasta politiikasta. Eli käytännössä se on mahdottomuus niin kauan kun valtapuolueet heiluttelevat lippujaan. Kansalaisaloite olisi se ainoa keino ja kuinka vakuuttaa yli 50.000 ihmistä asiasta ja samalla kansanedustajatkin koska kansanedustajat sitten joutuvat asiasta äänestämään. Nykypolitiikan mukaan.
Esimerkiksi mielipiteeni EU:sta jakaa uskoakseni hyvin moni suomalainen. Tähän mennessä en ole vaalitelttailun yhteydessä kohdannut vielä ainuttakaan ihmistä, joka olisi vastustanut ajatusta uudesta kansanäänestyksestä EU-jäsenyydestä. Se, miksi tästä asiasta ei puhuta politiikassa on yksinkertaisesti se, että EU-kriittisyyttä ei aja yksikään suurista kolmesta puolueesta. Asiaan saattaa tulla muutos jos ja kun Persut saavat ison äänisaaliin tulevissa vaaleissa.
numbernine kirjoitti:
Kuinka moni onkaan jo vuosikymmenien ajan todennut ihan Suomessakin että Suomi tarvitsisi byrokratian purkamista tai edes sen vähentämistä monelta osin jo ihan terveen kilpailun aikaansaattamiseksi kaupan alalla ja EU:ltakin on tullut aivan samaa viestiä jo muutamaan otteeseen hallintojärjestelmäämme silmällä pitäen. Eipä ole sekään tehonnut.
Byrokratian purkaminen on tosiaan yleisesti hoettu mantra mutta ne käytännön vastaukset mitä byrokratiaa tarkalleen ottaen puretaan tuntuvat aina puuttuvan. Mielestäni olen tuonut esille hyvin konkreettisella tavalla byrokratiaa mitä haluasin purkaa, esimerkiksi kaikki yritystukiin liittyvät järjestelmät, samoin korvaamalla tuet perustulolla voisimme purkaa varmasti yli 90% kaikesta Kelan ja sosiaalitoimiston byrokratiasta.
numbernine kirjoitti:
Eli hintojen nousuun täytyy myös sinunkin osaltasi löytyä oikeasti toimivia keinoja eli realiteetteihin perustuvia toimenpiteitä mikäli seuraava hallitus ei sitten päätäkään erota EU:sta. Pyysin ettet vastaisi ympäripyöreitä vaan näin nyt kuitenkin teet. Pysyt myös vain Suomen ympyröissä, et laajenna keskustelua EU:hun jossa kuitenkin yhä olemme. Mikäli siinä pysymme niin Suomi tarvitsee asiaa ymmärtäviä ja hallitsevia poliitikkoja, nykyisten puolueiden rinnalle. Ehdottomasti!
Konkreettinen keino vaikuttaa asiaan on verojen laskeminen. Mikäli hinnat nousevat, verojen laskun myötä ihmisillä on edes mahdollisuus ostaa kallistuvia tuotteita. Mielestäni syyt hintojen nousuun piilevät syvällä EU:ssa, tarkemmin sanottuna yhteisvaluutassa Eurossa. Niin kauan kuin olemme mukana Eurossa, yksikään suomalainen poliitikko tuskin voi tehdä yhtään mitään inflaatiolle.
numbernine kirjoitti:
Minkä nykyisen valtapuolueen näkemyksiä Liberaalit suostuisivat ensimmäisenä kannattamaan jos ei olisi vaihtoehtoa?
Minkä tahansa. Meitä kiinnostaa asiat, eivät mitkään poliittiset leirit. Jos Kokoomus ehdottaa verojen laskua, kannatamme sitä. Jos Vasemmisto ehdottaa yritystukien leikkausta, kannatamme sitä. Jos vihreät ehdottavat sosiaalitukien korvaamista perustulolla, kannatamme sitä.
numbernine kirjoitti:
Ihmisen vapaudesta tehdä keholleen mitä haluaa: pitääkö se sisällään myös haitallisten lisäaineiden lisäämisen, ihmisten haluamiin tuotteisiin eli onko se sinusta ihan ok asia että sitä myöten aiheutetaan ihmisille vaurioita?
Kysymyksesi on muotoiltu vaikeasti. Tottakai ihmisellä itsellään on vapaus valita mitä hän syö, haluaako hän syödä vaikkapa luomua vai eineksiä mitkä sisältävät lisäaineita.
Jos sen sijaan puhutaan haitan aiheuttamisesta niin tilanne on toinen. Jos joku valmistaa tuotteen, minkä hän tietää olevan vaarallinen mutta jota hän myy turvallisena, kyseessä on huijaaminen ja kyseinen taho tulee asettaa vastuuseen. Jos joku sen sijaan valmistaa tuotteen minkä hän testaa ja toteaa turvalliseksi mutta sen myöhemmin todetaankin olleen vaarallinen, tällöin (mikäli testaus on todellakin ollut riittävää) en näe, että asialle voidaan tehdä mitään.
numbernine kirjoitti:
Kaiken taustallahan on kapitalismin pyhä viisaus: se on se kauppa mikä kannattaa ja vähät ihmisistä sekä mitä monipuolisemmin kykenemme eri kaupanalojen liikevoittoja laajentamaan niin sitä parempi vaan! Pitäen mielessä että nykyään aivan kaikki on kaupan. Aivan kaikki.
Mielestäni kaksi täysi-ikäistä ihmistä saa käydä keskenään vapaaehtoista kauppaa aivan miten itse haluavat, niin kauan kuin kaupasta ei synny haittaa kolmannelle osapuolelle.
Mikäli kaupasta syntyy haittaa, tällöin julkisen vallan on puututtava asiaan.