Hamppu.net
 Etusivu > MS-potilas > 2011 Helmikuu  

Arkisto helmikuulta 2011

WordPress-sivujen uudelleenohjaus

lauantai 12. helmikuuta 2011

Perustettuani uuden blogin, minulla oli yhteydenottosivu ja tiedesivu (uudemmassa blogissa nimellä ”Tutkimukset”, samalla sisällöllä) kahdessa paikkaa, mikä itsessään on turhaa ja tiedesivun osalta olisi vaatinut molempien sivujen päivitystä uusia tutkimuksia lisätessä. Tämän vuoksi päätin ”muuttaa” nämä kaksi sivua kokonaan tästä vanhasta blogista uuteen.

Oikea sivupalkki

Tämän blogin oikeassa sivupalkissa on linkit blogin alla oleviin sivuihin: Tietoja, MS-tauti, Tiede, Yhteydenotto. Aiemmin tämä oli toteutettu Sivut-vimpaimella (Pages-widget). Kopioin sivulinkkien html-lähdekoodin selaimesta ja muokkasin siitä tiede- ja yhteydenottolinkit osoittamaan uuteen blogiin. Poistin tämän jälkeen Sivut-vimpaimen käytöstä ja laitoin sen tilalle Teksti-vimpaimen (Text-widget), jonka otsikoksi annoin ”Sivut” ja tekstiksi muokkaamani lähdekoodin. Näyttää aivan samalta kuin ennenkin, mutta kaksi linkeistä vie uuteen blogiin.

Muut linkit -> uudelleenohjaus

Halusin myös, että selain ohjataan uudelle sivulle, mikäli avataan vanha tiede- tai yhteydenottosivu vaikkapa googlen kautta. Tähän tein ”nopean ja likaisen” ratkaisun hallinnointipaneelin ulkoasun muokkaimella. Muokkasin tiedostoa header.php (Yläpalkki) niin, että lisäsin sen alkuun koodin:

<?php
$page_id = intval($wp_query->post->ID);
if($page_id == 133) 
    header( 'Location: http://mspotilas.wordpress.com/tutkimukset/');
elseif ($page_id == 5)
    header( 'Location: http://mspotilas.wordpress.com/yhteydenotto/');
?>

minkä jälkeen seuraa header.php.

Testi:
http://hamppu.net/mspotilas/?page_id=5
http://hamppu.net/mspotilas/?page_id=133
:)

Tulen kyllä kaipaamaan tätä kaikkea muokattavuutta, mikä on mahdollista, kun on oma wordpress-asennus käytössä… wordpress.comissa blogin muokkaus­mahdollisuudet ovat hyvin rajalliset.

Uusi vuosi, uusi blogi

maanantai 7. helmikuuta 2011

Heipä hei uskolliset lukijani. :) Lopetettuani kasvattamisen ja saatuani virallisen lääkekannabisreseptin alkoi mielessä kypsyä ajatus vähemmän ”leimaavan” osoitteen alle siirtymisestä. Uusi blogi onkin nyt perustettu ja se löytyy osoitteesta:

http://mspotilas.wordpress.com/
(muutin wordpress.com:ista blogspot.com:iin 9/2011)

http://mspotilas.blogspot.com/

 
Tervetuloa seuraamaan ja kommentoimaan uutta blogiani.

Tämä vanhakaan blogi ei katoa mihinkään, merkintöjä voi edelleen lukea ja jakaa, ja minuun voi ottaa yhteyttä niiden tiimoilta.

Venus-vaporisaattori

perjantai 4. helmikuuta 2011

Käytän lääkekannabikseni pääosin höyrystämällä Volcano-vapo­risaatto­rilla. Olen kokeillut myös muita höyrystimiä, mm. kuumailmapistooleista rakennettuja, liekillä lämmitettäviä lasisia, ioliteä ja Vapolutionia (vanhempaa 1.0-versiota). Volcano on kyllä kiistatta ”vapo­risaattorien mersu”, ja sen ainoa suurempi ongelma on verkkovirran (tai akun ja invertterin) tarve.

Tyydyttävää matkahöyrystinvaihtoehtoa ei ollut oikein löytynyt, joten kiinnostuin heti, kun kuulin uudesta akuilla toimivasta suomalaisesta Venus-vaporisaattorista. Toiveissani oli, että tämä Venus-vaporisaattori voisi ratkaista myös joitain muita toisten laitteiden huonoja puolia, kuten:

  • Vapolution ja iolite: pienehkö pesä
  • iolite: turhan viileä (noin 190 astetta, ei säädettävissä), minkä vuoksi ei käytännössä vaporisoi kaikkea
  • Vapolution 1.0 ja kokeilemani liekillä lämmitettävät: lämpötilansäätö herkkä/vaikea, materiaalin saa savuamaan

Nähtyäni pari videota Venus-vaporisaattorin toiminnasta, tilasin laitteen itselleni. Ja sitten kokeilemaan.

MS-potilas testaa: Venus-vaporisaattori

Kerta-annokseni Volcanolla on noin 0,2 grammaa kannabista vapori­soituna, joten sama määrä meni testiin myös Venuksella. Laitteen mukana tuli ns. proto-pesä, ja valmistaja on luvannut lähettää varsinaisen pesän jälkikäteen postissa, kun ne valmistuvat koneistamolta. Pesä on pätkä metalliputkea, johon laitetaan pohjalle metalliverkko, verkon päälle hienonnettu kasvimateriaali, ja putki ”suljetaan” vielä toisella metalli­verkolla. Pesä asetetaan laitteen lämmitys­elementin päälle, lasi­kupu kiinni ja laite lämpiämään.

Venus-vaporisaattorin kotelo on valmistettu mm. alumiinista ja puusta. Materiaalit eivät sinänsä vaikuta toimivuuteen, mutta ainakin omaa silmääni miellyttää puun käyttö ja puun syiden ja käden jäljen näkyminen.

Laitteessa on virta/boost-nappi ja tehonsäätönappi. Lämmitys­elementti on halogeenipolttimo, jonka tehoa voi säätää 0–100 %. Laitteessa on automaattinen 2 minuutin esilämmitys täydellä teholla, jonka jälkeen käytetään tehonsäätimen asetusta. Höyryä imettäessä voi painaa boost-nappia, jolloin pesää lämmitetään täydellä teholla ja höyryä irtoaa hyvin. Lasikuvun läpi näkee, milloin ja kuinka kauan pesästä irtoaa höyryä.

Laite jopa yllätti toimivuudellaan. Boost-nappi on mielestäni todella hyvä ja toimiva keksintö lisäämään lämpötilaa höyryn imemisen ajaksi. Maksimi­lämpö­tila on riittävä (vs. iolite), ja silti edes 100 % tehoilla kasvimateriaali ei vielä savunnut (vs. Vapolution 1.0 ja liekitettävät vapot). Höyrystämisen jälkeen kasvimateriaali oli paahtunut tum­mem­maksi kuin Volcanolla höyrystäesssä, mutta savua ei siis vielä muodostunut, vaikka lämmitin lopuksi pesää pitkään 100 % tehoilla. Kokeilin vielä jälkikäteen Volcanolla irtoaako samoista puruista mitään, mutta ei, kaikki höyrystyvä oli jo höyrystynyt. Laitteen runko ei juurikaan kuumentunut käytön aikana ja puuta oli miellyttävä pitää kädessä, mm. iolite kuumenee ulkokuoreltaan enemmän.

Proto-pesän ritilöiden käsittely vaati sorminäppäryyttä, ja mikäli oikeakin käteni olisi yhtä huono kuin vasen, voisi käyttö olla jo vaikeaa. Mutta jos käsissä ei ole vikaa, onnistuu käyttö kyllä, ja onnistui minultakin. Muun muassa iolite ja Vapolution vaativat vähintään yhtä näppäriä sormia.

Plussat

+ kannettava, melko pieni ja kevyt
+ pesän koko riittävä (maksimi ehkä 0,3 grammaa)
+ sopiva lämpötila-alue, ei liian kylmä eikä liian kuuma
+ höyry näkyy lasikuvun läpi
+ äänetön

Miinukset

- pienen pesän ja ritilöiden käsittely voi olla hieman vaikeaa, jos käsien toiminnassa on vikaa

Yhteenveto

Muutaman käyttökerran perusteella erittäin toimiva vaporisaattori, ja vieläpä kotimainen; yhtä hyvää kannettavaa vaporisaattoria en ole tähän mennessä itse kokeillut.

Lisätietoja laitteista

Päivitys 3/2011

Sain valmistajalta lopullisen pesän ja tein arvostelusta englanninkielisen version uuteen blogiini → Venus vaporizer review.