Hamppu.net
  Etusivu -> Uutiset -> Uusimmat -> Tutkimus: Miten pilvi vaikuttaa?
Valikko
 Etusivu
 Uutiset
 Artikkelit
 Tiedotteet
 Linkit
 Ota yhteyttä
  
   

Keitä on paikalla
Sivustolla on 2 vierasta

 tiistai 28. tammikuuta 2020 22:44
Tutkimus: Miten pilvi vaikuttaa?    
Kirjoittanut Addic  
tiistai 25. joulukuuta 2007 08:21
Jumittaako kannabis vai ei? Entä ahdistukset? Mistä pilven vaikutukset riippuvat? Mitä ihmiset tekevät pilvessä? 23.12.2007 julkaistu tutkimus antaa omalta osaltaan vinkkejä vastauksista näihin kysymyksiin.

Miten pilvi vaikuttaa?
Tutkimus kannabiksen koetuista vaikutuksista

(pdf-tiedosto, reilu 300 kilotavua)Tiivistelmä
Anna Anonyymi
Miten pilvi vaikuttaa?
Tutkimus kannabiksen koetuista vaikutuksista

Kannabis on levinnein laiton huumausaine niin kansainvälisellä kuin Suomenkin tasolla. Kannabiksen vaikutuksiin liittyvä tutkimus on kuitenkin vähäistä ja julkisessa keskustelussa esitetään hyvin erilaisia näkemyksiä siitä, miten kannabis vaikuttaa yksilöön päihtymishetkellä ja sen jälkeen. Jo akuutin päihtymystilan vaikutuksista on hyvin toisistaan poikkeavia kuvauksia.
Tämän tutkimuksen kohteena ovat kannabiksen vaikutukset ja niiden vaihtelu. Samalla tavoitteena on kerätä lisätietoa kannabiksen käyttäjistä sekä heidän päihteiden käytöstään yleisemmällä tasolla. Aineistoon kerättiin kyselyn avulla sadan henkilön vastaukset internetin kannabisaiheiselta keskustelusivustolta.

Kannabiksen vaikutukset avautuvat hyvin moniulotteisina riippuen selvästi myös muista tilanteeseen liittyvistä tekijöistä kuin itse päihteestä. Kannabispäihtymyksen luonne voi olla aktivoiva tai passivoiva ja sosiaalisuutta lisäävä tai vähentävä ympäristötekijöistä ja yksilöstä riippuen. Monet käyttäjät säätelevät näitä ympäristötekijöitä kokeakseen haluttuja vaikutuksia ja kannabista voidaan käyttää varsin erilaisissa tilanteissa passiivisesta koti-illasta aktiiviseen juhlintaan.

Tutkimus osallistuu julkiseen keskusteluun tuottamalla täsmentävää ja selittävää tietoa kannabiksen vaikutuksista päihtymyksen aikana ja sen jälkeen. Se tuottaa myös lisätietoa kannabista aktiivisemmin käyttävistä suomalaisista koskien heidän kannabiksen käyttötapojaan ja muihin päihteisiin liittyviä tottumuksia. Tutkimus pyrkii avaamaan ja selkeyttämään kannabiksen vaikutuksiin ja käyttäjiin liittyviä käsityksiä julkisessa keskustelussa sekä tuomaan kansalaisille lisätietoa kannabiksen vaikutuksista käytännön tasolla.Miten pilvi vaikuttaa? - Tutkimus kannabiksen koetuista vaikutuksista (pdf-tiedosto, reilu 300 kilotavua)

Lyhytlinkki: hamppu.net/tutkimus
Viimeksi päivitetty: maanantai 7. toukokuuta 2012 19:56

 
 
Siirry sivun alkuun  Etusivu | Uutiset | Artikkelit | Tiedotteet | Linkit | Ota yhteyttä |